Η επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, θα είναι «ένας παράγοντας συμφιλίωσης», δήλωσε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία τον διαδέχθηκε ως επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

«Όλοι οι πρώην διευθυντές του ΔΝΤ μπορούν να έλθουν στο ΔΝΤ», δήλωσε η γενική διευθύντρια στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Ο Ντομινίκ Στρος Καν ζήτησε να συναντηθεί με τους πρώην συναδέλφους του, και τα μέλη του προσωπικού που το επιθυμούν, για να πει απλά αντίο και να έχει, υποθέτω, ένας παράγοντας συμφιλίωσης πριν την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε η Γαλλίδα πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η αμερικανική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τρίτη να αποσύρει τις κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα που είχε απαγγείλει κατά του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Στρος Καν ανέκτησε την Πέμπτη το διαβατήριό του, αλλά ανέφερε ότι πριν από την επιστροφή του στη Γαλλία, την επόμενη εβδομάδα, θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με πρώην συνεργάτες του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν διευκρίνισε αν θα συναντηθεί και εκείνη με τον προκάτοχο της, με τον οποίο είχε μιλήσει στο τηλέφωνο μετά τον διορισμό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook