Το Ενυδρείο Κρήτης και το Πλανητάριο επισκέφθηκαν εθελοντές του “Είμαι ακόμα παιδί” και της “Αλέα – η ρίζα του καλού” μαζί με τα φιλοξενούμενα παιδιά της ‘Στέγης Ανηλίκων Αρρένων’ στο Μασταμπά και του ‘Κέντρου Προστασίας Παιδιών’ στο Πόρο.

Ανακοίνωση του εθελοντικού σωματείου “Είμαι ακόμα παιδί”:

Είναι κάποιες στιγμές που σου παίρνει χρόνο να τις «αποκωδικοποιήσεις». Που σου δημιουργούν τόσα και τέτοια συναισθήματα, αδύνατο να τα τακτοποιήσεις μέσα σου και στο μυαλό σου, αν δεν πάρεις το χρόνο και την απόσταση που χρειάζεται για να τα παρατηρήσεις…

Κάτι τέτοιο συνέβη και σε εμάς, το εθελοντικό σωματείο «Είμαι ακόμα παιδί» αλλά και στην «Αλέα – η ρίζα του καλού» με τα όσα ζήσαμε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ..

Είχαμε που λέτε κανονίσει μια επίσκεψη στο Πλανητάριο και το Ενυδρείο με τα φιλοξενούμενα παιδιά της ‘Στέγης Ανηλίκων Αρρένων’ στο Μασταμπά και του ‘Κέντρου Προστασίας Παιδιών’ στο Πόρο.

Σκεφτήκαμε όμως, μιας και οι άνθρωποι τόσο του Πλανητάριου όσο και του Ενυδρείου Κρήτης CretAquarium (χίλια, χίλια ευχαριστούμε!!) είναι τόσο δοτικοί  και τόσο  ενσυναίσθητοι, και με δεδομένο πως την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί από πλευράς Ενυδρείου, η απελευθέρωση μιας χελώνας Caretta-Caretta, θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρουμε κοντά σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα της κοινωνικής επαφής και της ψυχαγωγίας, και κείνους τους άλλους, του σύγχρονους μάρτυρες και ήρωες ταυτόχρονα.

Που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν δικούς τους ανθρώπους, αντίκρισαν το θάνατο, έζησαν στο χάος, βρέθηκαν μακριά από τη πατρίδα τους (μη μας ξημερώσεις Θεέ μου τέτοια μέρα!).. Τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook