Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια, η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση για παιδιά έρχεται στο Ηράκλειο για μία μόνο παράσταση για το κοινό την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

Σε πρωτότυπο κείμενο των δύο φορές βραβευμένων με Κρατικό Βραβείο, συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου και με υπέροχα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων, η ομάδα Κοπέρνικος (γνωστή πλέον στο παιδικό κοινό για τις ευφάνταστες παραστάσεις της και με συνεχή παρουσία σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας) υπόσχεται ένα ακόμα απολαυστικό, ποιοτικό θέαμα.

Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις πρόσχαρες μελωδίες του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!

Μία διασκεδαστική διαδραστική παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία και θέμα τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!  Από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

Τρέιλερ για το έργο και περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα θα βρείτε στο επίσημο κανάλι της: www.youtube.com/user/omadakopernikos

Με τους: Γιάννη Αδρίμη, Ελισσαίο Βλάχο, Μιχάλη Κοιλάκο
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου, Στίχοι: Έ. Σίνη, Μουσική/ενορχήστρωση: Ά. Αγγέλου, Κίνηση/χορογραφίες: Θ. Δασκαλόπουλος, Σκηνικά/ειδικές κατασκευές: Γκ. Στεφάνου, Κουστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Αφίσα: Κ. Γεωργαντάς

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα Ηλικίες: Για παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και την ΣΤ’ δημοτικού. Την εβδομάδα 4-8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πρωϊνές παραστάσεις για τα σχολεία.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. Εισιτήρια πωλούνται στο ταμείο του Κινηματοθέατρου Αστόρια και στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook