Επιμένει στην απόφαση του ο Μιχάλης Βλαχάκης 

Ο κ.Τάσος Βάμβουκας ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει δεκτή την παραίτηση του Μιχάλη Βλαχάκη, από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, με τον κ.Βλαχάκη να επιμένει στην απόφαση του, αν και εφόσον δεν επέλθει κάποια εξέλιξη στην νομοθετική ρύθμιση.

Να θυμίσουμε ότι η παραίτηση του από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου,έγινε γνωστή σήμερα το πρωί εξαιτίας του άρθρο 96 του νόμου 4504/2017 «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας», ένας νόμος του υπουργείου ναυτιλίας που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ και δίνει περιθώριο 2 ετών για την καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών, κάτι που  έρχεται σε αντίθεση με τον σχεδιασμό του δημοτικού λιμενικού ταμείου και του Δήμου Χανίων για αντικατάσταση των σκιαδίων εντός του 2018.

Ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος σε αυτό το νομοσχέδιο είπε “Το νομοσχέδιο αφήνει ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, που κάποιοι επαγγελματίες από τα Χανιά ενδεχομένως να θελήσουν να κάνουν χρήση, εμποδίζοντας έτσι το μεγάλο έργο των σκιαδίων. Ο κ.Βλαχάκης εχει παλέψει πολύ για αυτό το ζήτημα και είναι λογικό να έχει μεγαλύτερη φόρτιση και ευαισθησία. Εμείς προχωράμε τον σχεδιασμό μας, ενώ να πώ ότι έχω μιλήσει με όλους τους Βουλευτές των Χανίων και μου τόνισαν ότι στηρίζουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Έχω επίσης μιλήσει ήδη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κ.Σαντορινιό, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν είχαν καμία σχέση τα Χανιά με αυτό το νομοθέτημα αλλά προοριζόταν για νησιά κυρίωςν του Ανατολικού Αιγαίου. Μου υποσχέθηκε εξίσου ότι αν χρειαστεί, θα γίνει νομοθετική παρέμβαση  , καθώς δεν είναι στις προθέσεις τους να βάλουν εμπόδια σε αυτή την διαδικασία.”

Προσωπικά δεν έχω σκοπό να κάνω δεκτή την παραίτηση του κ.Βλαχάκη“, τόνισε κλείνοντας ο Τάσος Βάμβουκας.

Από την πλευρά του ο κ.Βλαχάκης, τόνισε ότι θα επιμείνει στην παραίτηση του, αν δεν υπάρξει εξέλιξη όσον αφορά τη νέα νομοθετική ρύθμιση.

“Πρόκειται για μια τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες που έχουν σκιάδια με παράνομες κατασκευές να τα τακτοποιήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια και δεν μας δίνει εμάς την δυνατότητα να τα κατεδαφίσουμε, ενώ μας υποχρεώνει να δίνουμε άδεια σε χώρους όπου υφίστανται παράνομες κατασκευές.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Βλαχάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook