Ο προπονητής Γιώργος Πετράκης και ο επιθετικός Μηνάς Χαλκιαδάκης, που αποχώρησε με ενοχλήσεις από το ματς με τον Ολυμπιακό όπου είχε καλή παρουσία, μίλησαν για το ματς με τον Άρη.

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χανιά/Κισσαμικού έχουν ως εξής: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με μία από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη- ομάδες της κατηγορίας. Μόνο τυχαίο δεν είναι το “5 στα 5” που έχει κάνει. Αυτό κάνει τη δουλειά μας αρκετά δύσκολη, αλλά εμείς από τη δική μας πλευρά σίγουρα θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί για να καταφέρουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά πράγματα από αυτό το ματς».

Για την ανεβασμένη ψυχολογία μετά και το σπουδαίο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό: «Αν αυτό λειτουργήσει θετικά προς εμάς νομίζω ότι μπορεί να μας δώσει πράγματα. Αυτό ευελπιστούμε αλλά αυτό θα φανεί περισσότερο και μέσα στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι οι αντίπαλοι είναι πλέον πιο “υποψιασμένοι”: «Πλέον είμαστε μία υπολογίσιμη ομάδα στην κατηγορία και ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για εμάς. Αυτό που μπορούμε εμείς να επηρεάσουμε είναι το να γίνουμε εμείς καλύτεροι με βάση αυτό και να κάνουμε και το ίδιο πράγμα θέλουμε να παρουσιάσουμε και την Κυριακή μέσα στην έδρα του Άρη. Να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και τα υπόλοιπα θα φανούν μέσα στο γήπεδο».

Για τους παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής και ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες του αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Οι καλές ομάδες “χτίζονται” έτσι, αν υπάρχει μεγάλος αριθμός και στην ποιότητα αλλά και στον χαρακτήρα των παικτών μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύ καλό κλίμα. Εγώ είμαι πολύ τυχερός, όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί σε αξία και σίγουρα η δουλειά μου σε αυτό το κομμάτι γίνεται πιο εύκολη όσον αφορά τα αγωνιστικά. Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά δεν μπορεί να παίζουν όλοι, αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να το διαχειριζόμαστε και προχωράμε».

Ο Μηνάς Χαλκιαδάκης δήλωσε τα εξής:

Για τη δύσκολη αποστολή στην έδρα του πρωτοπόρου: «Δεν κοιτάμε το ποιος είναι πρωτοπόρος και ποιος όχι, εμείς θα πάμε εκεί να παίξουμε το παιχνίδι που μαθαίνουμε μέσα από τις προπονήσεις και ό,τι καλύτερο βγει είναι καλοδεχούμενο. Σίγουρα απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως είναι ο Άρης θα πρέπει να είμαστε κι εμείς ανταγωνιστικοί και δυνατοί, όπως έχουμε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το αν οι καλές εμφανίσεις της ομάδας δίνουν ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια: «Σαφώς γιατί για παράδειγμα στο ματς με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι είμαστε μία ομάδα αρκετά ανταγωνιστική, όχι μόνο της Football League, αλλά μπορούμε να κοντράρουμε και ομάδες της Super League. Είναι γιατί έχουμε μεγάλο κίνητρο ως νεαροί ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι και μας δίνει ψυχολογία και ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα στ’ αποδυτήρια και από αυτό “βγαίνουν” όλα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook