Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία που παρασκευάζει το Nurofen Plus, αποφάσισε να αποσύρει το παυσίπονο αυτό από την αγορά της Βρετανίας, μετά την ανακάλυψη ότι ψυχοτρόπα φάρμακα και φάρμακα κατά της επιληψίας συσκευάστηκαν σε κουτιά του συγκεκριμένου φαρμάκου.

«To Nurofen Plus αποσύρθηκε», ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Reckitt Benckiser. «Οι καταναλωτές παρακαλούνται να παραδώσουν τα κουτιά του Nurofen Plus στα κοντινότερα φαρμακεία τους, γιατί σε πέντε κουτιά του παυσίπονου βρέθηκαν άλλα φάρμακα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Υποπτευόμαστε δολιοφθορά και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να βρούμε τους υπεύθυνους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Στην οποία προστίθεται πως σταμάτησε αμέσως η διανομή του φαρμάκου.

Περίπου 250.000 κουτιά Nurofen Plus κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα βρετανικά νοικοκυριά, σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία. Η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε την διεξαγωγή έρευνας.

Η απόφαση της απόσυρσης του Nurofen Plus από την αγορά, ελήφθη όταν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές ενημέρωσαν την εταιρία πως σε ορισμένα κουτιά του παυσίπονου βρέθηκε το φάρμακο Seroquel XL, που χορηγείται σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας και διπολικής διαταραχής.

Σύμφωνα με την Reckitt Benckiser, δύο άνθρωποι πήραν κατά λάθος τα φάρμακα αυτά, αλλά δεν παρουσίασαν προβλήματα.