Του Πάνου Μπαρμπόπουλου

Μοιάζει σαν χτες όταν ένα απόγευμα του 2007 όταν ακόμα ήμουνα 25 χρονών συζητούσαμε με μια παρέα συναδέλφων για το παρόν και το μέλλον του εμπορίου στον τόπο μας. Έτσι και ενώ προσπαθούσα να διατυπώσω κάποιες από τις ιδέες μου για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των τοπικών επιχειρήσεων ένας από την παρέα  με παρότρυνε να θέσω υποψηφιότητα για το συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων.

Όντας πολύ διστακτικός στην αρχή και κυριευμένος από σκέψεις «τι δουλειά έχεις εσύ με τα κοινά?» και «δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, γιατί να τρέχεις για τους άλλους»  είπα στην αρχή ΟΧΙ χωρίς πολλή σκέψη. Καθώς όμως περνούσαν οι μέρες και σκεπτόμενος πως οι νέοι άνθρωποι είναι το μέλλον αυτού του τόπου αποφάσισα να κάνω την «υπέρβαση» τότε για εμένα και να πω ΝΑΙ σε μια υποψηφιότητα στις εκλογές του 2008. Με μόλις 35 ψήφους μπήκα οριακά στο νέο συμβούλιο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίξω την τοπική αγορά και τον εμπορικό σύλλογο. Αμέτρητες δράσεις  έγιναν τότε καθιστώντας τον Εμπορικό σύλλογο ένα από τα πιο δυνατά συλλογικά όργανα του νομού μας αλλά και της Κρήτης. Όλα τότε έγιναν με ομαδική δουλειά και προσπάθεια. Ιδέες νέες με πρόσωπα νέα και μια καινούργια δυναμική για το Χανιώτικο Εμπόριο. Το έργο συνεχίστηκε μέχρι και το 2014 συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις για το κοινό όφελος ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες σε συμβούλια-επιτροπές και συνεδριάσεις με αμέτρητους φορείς, όλα για το κοινό όφελος όλων των εμπόρων.

Πάντα υποστήριζα ότι η ομάδα κάνει τη διαφορά και παράγει υπεραξία…

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε και έτσι αποφάσισα και φέτος να συμπορευτώ με τον επίσης έμπορο Γιάννη Μαργαρώνη, μέλος της παλαιάς εκείνης παρέας, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα αναπτυξιακό όραμα για την πόλη μας στηρίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας. Η ομάδα αποτελείτε από νέους ανθρώπους με αναπτυξιακό όραμα και εξωστρεφή προσανατολισμό. Δράσεις για την στήριξη των  τοπικών επιχειρήσεων και δημιουργία ανοιχτών κέντρων  εμπορίου (open malls)  θα είναι οι προτεραιότητες μου στον εμπορικό κλάδο. Επίσης επιμονή για δημιουργία Μαρίνας στο κουμ καπί όπως και αξιοποίηση των Νεωρίων του λιμανιού για εκθέσεις τοπικών προϊόντων ή ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας θα είναι οι προτάσεις που θα φέρω στη διοίκηση του επιμελητηρίου και ελπίζω να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για το καλό όλης της πόλης μας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η πόλη μας έχει ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ αναπτυξιακά έργα και προπάντων όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Άλλωστε το δικαιούμαστε.

Λίγα λόγια για εμένα:

Έχοντας σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λιανικό εμπόριο στην Αγγλία (University of Surrey) ανέλαβα να συνεχίσω το έργο του παππού μου και του πατέρα μου στο κατάστημα που δραστηριοποιούμαι για τουλάχιστον 12 χρόνια. Επίσης διατηρώ αντιπροσωπεία Κρήτης σε θέματα franchise και συνεργασία με την Franchise Business στην Αθήνα. Διατέλεσα Γενικός Γραμματέας στο Εμπορικό Σύλλογο Χανίων την περίοδο 2013-2015 και μέλος από το  2008 έως σήμερα. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές οι συνάδελφοι με τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας με πρώτο σε σταυρούς από όλες τις παρατάξεις. Τους ευχαριστώ για αυτό και η ευθύνη που με βαραίνει γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για τις προσδοκίες να τους εκπροσωπώ άξια και με γνώμονα πάντα την τιμιότητα και την αξιοκρατία. Στις εκλογές του Επιμελητηρίου θα παλέψω με τον συνδυασμό «Νέα Πορεία» «Εμπορικό τμήμα» για ένα επιμελητήριο μαχητικότερο, και με περισσότερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον νομό μας. Ζητώ την στήριξή σας με λίγα λόγια και περισσότερα έργα στις εκλογές 11-13 Δεκεμβρίου 2017.

Μετά τιμής

* Ο Πάνος Μπαρμπόπουλος είναι MSc in Retail Management Έμπορος-Σύμβουλος Franchise Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook