Μια όμορφη έκθεση φωτογραφιών της ιστορίας της και ομοιωμάτων των πλοίων της παρουσιάζεται στο φουαγιέ των κεντρικών γραφείων της ΑΝΕΚ στα Χανιά

Κατά την είσοδο στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ επί της λεωφόρου Σούδα, εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες αλλά και οι προθήκες με τα ομοιώματα των πλοίων που ντύθηκαν με τα εμβλήματα και τα χρώματα της ΑΝΕΚ στην διάρκεια των 50 ετών της ιστορίας της Ναυτιλιακής Εταιρείας λαϊκής βάσης της Κρήτης.

Παράλληλα με όμορφα κατατοπιστικά ταμπλό και φωτογραφικό υλικό, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία μέσα σε λίγα λεπτά να ταξιδέψει στον χρόνο  και σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς της ΑΝΕΚ στην διάρκεια μισού αιώνα. 

«Εγκαινιάζουμε την έκθεση του Ιωβηλαίου της ΑΝΕΚ. Κλείνουμε 50 χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας και με θετικά αποτελέσματα. Αναλογιζόμενοι  ότι από τους 52.000 μετόχους της ΑΝΕΚ, οι 16.000 κατάγονται από το νομό Χανίων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι καθιερώνοντας την πρώτη παγκοσμίως εταιρεία λαϊκής βάσης, δημιουργήσαμε τις συνθήκες αναβάθμισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κρήτης με την Ελλάδα, τις συνθήκες που υποχρεωτικά ακολούθησαν και όλες οι άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες. Η αναβάθμιση της ελληνικής ακτοπλοΐας έχει ως φυσικό και ηθικό αυτουργό την ΑΝΕΚ» ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης.

Επίσης o κ. Κατσανεβάκης  τόνισε πως η εταιρεία δεν είναι  «μόνο τα πολυτελή πλοία της και η πολυτέλεια των γραφείων. Ούτε τα πολλά βραβεία που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια….Είναι κυρίως οι μεγάλες άυλες αξίες που κληροδότησαν σε μας οι δημιουργοί της. Οι σπουδαίοι οικονομολόγοι Ζαχαριουδάκης και Αρχοντάκης και κυρίως ο υλοποιητής της ΑΝΕΚ αοίδημος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου άγιος Ειρηναίος Γαλανάκης…..

Επομένως αν θέλει κανείς επιγραμματικά να αναφέρει το περιεχόμενο της ΑΝΕΚ, ΑΝΕΚ είναι η ιστορία της, οι άυλες αξίες της και οι άνθρωποί της που παίρνουν την σκυτάλη από τους δημιουργούς της συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο που χάραξαν αυτοί……Η ΑΝΕΚ μεταλαμπαδεύει  όχι μόνο ιστορική μνήμη και αξίες αλλά κυρίως δυνατότητες ένταξης της ελληνικής κοινωνίας και παραγωγής, διαδίδοντας και τον Κρητικό διατροφικό πολιτισμό…»

 

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ Γιώργος Αρχοντάκης έκανε λόγο για μια ημέρα χαράς…

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook