Θετική ανταπόκριση του ΕΒΕΧ στη ρύθμιση για τα σκιάδια που προκάλεσε την παραίτηση του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Βλαχάκη, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Χανίων.

Θετικά υποδέχτηκε το ΕΒΕΧ τη  νέα ρύθμιση για τα σκιάδια, καθώς σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου, η ρύθμιση έρχεται με σωστό τρόπο να υποδείξει ότι τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν και πρέπει να έχουν λόγο στην έγκριση των μελετών, ενώ η καθυστέρηση ενός έτους για την ολοκλήρωση των έργων, στην ουσία αποτελεί αποδοχή της πραγματικότητας οτι την επόμενη τουριστική σεζόν τίποτα δεν θα ήταν έτοιμο στο Ενετικό Λιμένα των Χανίων.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ:

«Διαβάσαμε προσεκτικά τη νέα ρύθμιση του νόμου για τα σκιάδια:

Σαφώς και πρέπει να υπάρξει τακτοποίηση της εικόνας στο ενετικό μας λιμάνι προς όφελος των επιχειρήσεων, των επισκεπτών – πελατών αλλά και της ιστορίας του μνημείου.

Στην πρόσφατη παρουσίαση ενημέρωση που έγινε στο ΚΑΜ διαφάνηκε ότι υπάρχουν δυο σοβαρά προβλήματα, η έλλειψη χρόνου και ετοιμότητας των υπηρεσιών για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή στην ερχόμενη τουριστική περίοδο και η απουσία συμμετοχής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ρύθμιση αυτή έρχεται σωστά να υποδείξει ότι τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν και πρέπει να έχουν λόγο στην έγκριση των μελετών, ενώ η όλη διαδικασία απλά καθυστερεί την ολοκλήρωση των έργων για ένα χρόνο μόνο.

Διορθώνει όμως την αδικία επιβολής πρόσθετων προσαυξήσεων της τάξης του 20 % επί των τελών ενοικίασης κοινόχρηστων χώρων που πληρώνει κάθε επιχείρηση προς το Δήμο Χανίων. 

Το Επιμελητήριο Χανίων παραμένει κοντά, στους επιχειρηματίες του Ενετικού Λιμένα και στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook