Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στα γεγονότα της εποχής ενώ αναγορεύτηκαν σε εταίρους του ιδρύματος η ΑΝΕΚ, η οικογένεια Κακατσάκη και ο Γεώργιος Κασαπάκης.

Συνεχίστηκαν και απόψε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», οι επετειακές εκδηλώσεις για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Σε αυτή την εκδήλωση το βήμα ουσιαστικά δόθηκε στα παιδιά μέσα από την προβολή παραστασιακού δρώμενουμε τίτλο «Στιγμές από την 1η Δεκεμβρίου του 1913» από μαθητές του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελ. Κ. Βενιζέλος”, Νίκος Παπαδάκης, τόνισε πως:

“Η Κρήτη ήταν η περιοχή που αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Οι άλλες περιοχές απελευθερώθηκαν από τον ελληνικό στρατό. Η Κρήτη απελευθερώθηκε πρωτίστως με τους αγώνες και τις θυσίες της”

 

Η εκδήλωση έκλεισε με τις αναγορεύσεις της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ΑΝΕΚ), της Οικογένειας Κακατσάκη και του Γεωργίου Κασαπάκη σε εταίρους του Ιδρύματος.

 
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook