Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να περάσει σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη ένας αστεροειδής που έχει πολύ μεγάλο μέγεθος. 

Πρόκειται για αστεροειδή που επηρέασε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Ανάλογος έχει να προσεγγίσει τη Γη για περίπου μισό αιώνα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ο Αστεροειδής «3200 Phaethon» (Φαέθων) θα περάσει δίπλα από τη Γη στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την NASA. 

Η περίμετρος του τεράστιου βράχου είναι 5χλμ και θε περάσει σε απόσταση περίπου 10 εκατ. χλμ από τη Γη, απόσταση που είναι η κοντινότερη από τότε που ανακαλύφθηκε ο συγκεκριμένος αστεροειδής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το ότι θα πλησιάσει ακόμα και σε απόσταση 5 εκατ. χλμ από την τροχιά της Γης καθιστά τον αστεροειδή «επικίνδυνο», καθώς πρόκειται για την ίδια απόσταση στην οποία βρίσκονται τα αστέρια.

Οι αστρονόμοι έχουν επίσης προβλέψει ότι το 2093 θα πλησιάσει τη Γη σε ακόμα μικρότερη απόσταση, αυτή των 2,8 εκατ. χλμ.

«Αν κάποιο αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει καταστροφική σύγκρουση, πρόκειται για αυτό» δήλωσε ο Μάικλ Μεντίλο (Michael Mendillo) καθηγητής αστρονομίας στη Βοστώνη, μιλώντας στο περιοδικό Time.
 
Ο αστεροειδής πήρε το ελληνικό όνομα «Φαέθων», τον ημίθεο που είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει το ηλιακό άρμα για μία μέρα και προκάλεσε σχεδόν την καύση της Γης.

Οι επιστήμονες, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η πλησιέστερη απόσταση του «Φαέθωνα» από τη Γη θα είναι περίπου 27 φορές παραπάνω από ό,τι αυτή της Σελήνης στη Γη.

ant1news.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook