Το σημερινό γλυκό είναι αφιερωμένο στους λάτρεις της σοκολάτας. Η μους σοκολάτας με δαμάσκηνα είναι απλά υπέροχη. 

Υλικά
 
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
10 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
45 γραμμάρια ζάχαρη
Για τη γέμιση με δαμάσκηνα
450 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
90 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
100 ml ουίσκι

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε μια νύχτα πριν τη γέμιση με τα δαμάσκηνα, όπου σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επόμενη αρχίζουμε την προετοιμασία για τη μους. Λιώνουμε τις δυο σοκολάτες και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ασπράδια χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίγμα σοκολάτας και το προσθέτουμε στα ασπράδια. Τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,ενώ πριν τα έχουμε λιώσει, και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Και απολαμβάνουμε.

jenny.gr