“Χωρίς υποδομές ο Νομός Χανίων, με πρόσθετες αρμοδιότητες η τοπική αυτοδιοίκηση και χωρίς ανάλογη χρηματοδότηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα των πολιτών”

Ενημερωμένος για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νομό Χανίων, εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε οτι είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση στο Νομό Χανίων, και σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, επεσήμανε οτι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν τους πολίτες της, γιατί η κεντρική διοίκηση από τη μια την επιβαρύνει με πρόσθετες αρμοδιότητες ενώ από την άλλη δεν την ενισχύει με τους ανάλογους χρηματοδοτικούς πόρους.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, στην δήλωσή του:

Ο λαός των Χανίων βιώνει και άλλα προβλήματα λόγω έλλειψης υποδομών, λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης. Είναι γεγονός οτι ενώ δίνονται αρμοδιότητες προς την τοπική και περιφερειακή διοίκηση, συνεχώς από το κράτος,  για όλους τους τομείς, την ίδια στιγμή δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις αρμοδιότητες και να λύσουν λαϊκά προβλήματα γιατί μειώνεται συνεχώς η χρηματοδότηση και όχι πάντα λόγω των οικονομικών δυσκολιών και του γεγονότος οτι βρισκόμαστε σε μια βαθιά κρίση χρόνια τώρα.

Πρόσφατα – ήταν και επανειλημμένα τα φαινόμενα λόγω των καιρικών συνθηκών – την ίδια στιγμή που εδώ στα Χανιά ο κόσμος πνίγεται, που χάνει το βιος του και γίνονται καταστροφές λόγω των πλημμυρών την ίδια στιγμή υπάρχει λειψυδρία. Δεν υπάρχουν οι υποδομές, ώστε να γίνονται αντιπλημμυρικά έργα και να δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Αυτά χρειάζονται χρήματα, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί ούτε για τις άμεσες ανάγκες, που έχει ζητήσει 3,5 εκ η Αντιπεριφέρεια, όχι για γενικότερες υποδομές που χρειάζονται.

Ο κ. Βουλγαράκης έκανε δώρο στον κ. Κουτσούμπα το βιβλίο του Δεττοράκη για την ιστορία της Κρήτης και ένα βιβλίο του Ιδρύματος Καψωμένου, ενώ η συνάντησή τους, διήρκησε περίπου μια ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook