Στα Χανιά για τη συνεδρίαση του ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, ο Νίκος Βούτσης

Για την ετήσια συνεδρίαση του ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την προεδρία του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής που είναι και Πρόεδρος του Ιδρύματος,βρέθηκε στα Χανιά σήμερα ο Νίκος Βούτσης.

Ο κος Βούτσης, ανέφερε  ότι το ίδρυμα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρη την χώρα μέσα από τη δουλειά που γίνεται σε αυτό.

“Γίνεται μια σημαντική δουλειά, με πολλές εκδηλώσεις, μια δουλειά που αφήνει το αποτύπωμα σε όλη την χώρα. Το Ίδρυμα αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες παιδιά σχολείων που επισκέπτονται την οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και για όσους διανοούμενους, επιστήμονες, φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό το επισκέπτονται και έρχονται σε επαφή με το πλούσιο υλικό για τον Ελευθέριο Βενιζέλοδα και το εξωτερικό το επισκέπτονται και έρχονται σε επαφή με το πλούσιο υλικό για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.(…) Είναι τιμή για εμένα και για την Βουλή που έχουμε αυτό τον ρόλο, και θα κάνω ότι μπορώ για να ενισχύσω την προσπάθεια του ιδρύματος. “

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” κ. Νίκος Παπαδάκης ,ανέφερε ότι είναι πιθανό να υπάρξει σύσταση παραρτήματος του ιδρύματος στο Βελιγράδι.

Κατά τη συνεδρίαση ο κος Νικόλαος Παπαδάκης και το επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος έκανε απολογισμό των δράσεων που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του 2017 στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και των εκδόσεων, ενώ επισημάνθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον και η πολύ υψηλή επισκεψιμότητα της Οικίας-Μουσείου της Χαλέπας (σε ετήσια βάση περίπου 5.000 μαθητές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και 5.000 σε ξεναγήσεις σχολείων, καθώς και 8.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός του Ιδρύματος για το 2018. Μεταξύ των προγραμματιζόμενων δράσεων, ξεχωριστή είναι η σημασία της ίδρυσης Παραρτήματος του Ιδρύματος στο Βελιγράδι, καθώς, όπως τονίστηκε, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το έργο του Ιδρύματος από πνευματικούς κύκλους στη σερβική πρωτεύουσα. Επίσης, έγινε αναφορά στη δυσχερή οικονομική θέση, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται το Ίδρυμα.  

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε.: ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής και Δημήτρης Μιχελογιάννης, οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης, οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου (παράρτημα Δυτικής Κρήτης) Σπύρος Σοφιανός και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης κ.ά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook