Στόχος του σεμιναρίου είναι να παράσχει στους ενδιαφερόμενους, όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πληροφορίες που θα συντελέσουν στην καλύτερη διαχείριση της καλλιέργειας τους.

Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά σεμινάριο καλλιέργειας αβοκάντο συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιεργητές αβοκάντο, σε εν δυνάμει καλλιεργητές και σε όσους εργάζονται σε καλλιέργειες αβοκάντο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους για τη διαχείριση της δικής τους καλλιέργειας αβοκάντο. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν γνώσεις για τα χαρακτηριστικά, τις ποικιλίες και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις για την καλλιέργεια αβοκάντο. Θα διδαχτούν καλλιεργητικές τεχνικές και τεχνικές κλαδέματος. Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις. 

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Βιοποικιλότητα
  • Αειφόρος Διαχείριση εδάφους
  • Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις
  • Εχθροί και ασθένειες
  • Καλλιεργητικές Τεχνικές
  • Τεχνικές Κλαδέματος
  • Συγκομιδή-Συλλογή
  • Μεταφορά -Συσκευασία

Συνολικές ώρες προγράμματος: 12

Ημέρες & Ώρες Υλοποίησης: Δευτέρα 11/12 και Τετάρτη 13/12 ώρες 17:00-20:15, Δευτέρα 18/12 ώρες 15:00-18:30.

Τόπος διεξαγωγής: Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου

Κόστος συμμετοχής: 65€

Δηλώσεις συμμετοχής έως 8/12

Εισηγητές

Ο Δρ. Σπύρος  Λιονάκης είναι πτυχιούχος Γεωπόνος  από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  στον τομέα δενδροκομίας και Διδάκτωρ από το WyeCollege του Πανεπιστημίου του Λονδίνου  με ειδίκευση στη φυσιολογία οπωροφόρων δέντρων. Έχει διδάξει μαθήματα Δενδροκομίας για Τροπικά και Υποτροπικά Μεσογειακά οπωροφόρα δένδρα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΤΕΙ Κρήτης και στο ΜΑΙΧ.  

O Ευτύχης Τρικουνάκης είναι πτυχιούχος Γεωπόνος από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου με αναγνώριση σπουδών στην Ελλάδα και μεταπτυχιακό στην μικροβιολογία φυτών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι πρόεδρος της ομάδας παραγωγών εσπεριδοειδών και αβοκάντο «Κορμός».

Πληροφορίες: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, τηλ 2821035000 (εσωτ. 603)

Email: kek@maich.gr  καθημερινά 09:00-15:00

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook