Επικράτησε με ανατροπή 2-4 του Εργοτέλη στο ντέρμπι της πόλης και πέρασε μόνος δεύτερος στην βαθμολογία ενώ ο Εργοτέλης βρίσκεται χωρίς νίκη στην τελευταία θέση.

 

Ο ΟΦΗ ήταν ο κυρίαρχος του Ηρακλειώτικου ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League επικρατώντας με 2-4 του Εργοτέλη με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Κουσκουνάς, Μάρτος, Ορτέγκα, Ογκμποε). Παραμένει αήττητος και πλέον μόνος δεύτερος ενώ ο Εργοτέλης είναι τελευταίος, αφού ο Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί,  χωρίς νίκη.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο στάδιο. Κατάμεστη η Θύρα 11 και άνοιξε και η διπλανή Θύρα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το… λάθος να προηγηθούν αφού μετά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν «καταιγιστικός» και απολαυστικός.

Ο Εργοτέλης, κόντρα στην ροή του ματς, προηγήθηκε με τον Εντιαγέ στο 11′, που ήταν και το πρώτο γκολ του Σενεγαλέζου με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. 

Ο ΟΦΗ απάντησε άμεσα με πλασέ του Κουσκουνά μετά από πάσα του Λεάλ στο 13′ ενώ στο 26′ το ματς… γύρισε με με σκόρερ τον Μάρτος με  μετά από νέα πάσα του Ουρουγουανού.

Και στο 32′ ο ΟΦΗ φαινόταν να «κλειδώνει» την νίκη κάνοντας το 1-3 με γκολ του Ορτέγκα μετά από πάσα του Κοιλιάρα ενώ μπάλα κόντραρε και στον Σταμόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης, που ήταν καλύτερος, μείωσε στο 57′ με τον Σταμόπουλο, που έκανε άψογο κοντρόλ και κεραυνοβόλησε τον Στρέζο.

Αλλά ο Ογκμποε στο 75′ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του Εργοτέλη και με πλασέ έκανε το τελικό 2-4!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Παπαδάκη και Δασκαλάκη (Ηρακλείου).

Οι συνθέσεις: 

Εργοτέλης: Λαδάς, Πάτας, Βογιατζής, Εντιαγιέ (61′ Μαζουλουξής), Μπάτζιος, Μπουτσάκης, Σταμόπουλος, Έφορντ, Κάιπερς, Σταματάκος, Μπούζας.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67′ Ρούσσος), Λεάλ (80′ Χαντί), Ορτέγκα, Μάρτος (61′ Ογκμποε), Κουσκουνάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook