Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 14 Δεκεμβρίου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Εν κρυπτώ και με διαδικασίες fast track κατατέθηκε η μνημονιακή τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Σε ‘’άσχετο’’ νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, περί Παροχής Άδειας Εκμετάλλευσης δικαιώματος στην χρήση των τεχνιτών γεωστατικών δορυφόρων (!), η κυβέρνηση απέδειξε ακόμα μία φορά ότι έχει πλήρως μεταλλαχθεί και ότι μπορεί να υιοθετήσει οποιοδήποτε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές και τους εργοδότες, χωρίς επιφυλάξεις και ενοχές.

Η ευθεία παρέμβαση στο ν.1264/82 δε μπορεί να μείνει αναπάντητη. Κάτω από την πίεση των συνδικάτων –ελπίζουμε, όχι πρόσκαιρα- απέσυραν την τροπολογία της ντροπής. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εχθρικές αντεργατικές παρεμβάσεις κάθε είδους και απαιτούμε οριστικά και αμετάκλητα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο. Αρκετή καταστροφή έχει επιβληθεί στα εργασιακά δικαιώματα  όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επανεξετάσει την τροπολογία «τερατούργημα» που επιχείρησε εκ κρυπτό να περάσει σε άσχετο νομοσχέδιο και που έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις, που προκλήθηκαν  απεσύρθη.

Το ΕΚΗ έχει ήδη λάβει θέση μάχης και καλεί όλα τα μέλη του  σε επαγρύπνηση, ώστε να μην επιτρέψουμε την εκ νέου κατάθεση της τροπολογίας αυτής που είναι αντίθετη Με το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και να διεκδικούν τα δίκαια εργασιακά τους δικαιώματα

Το ΕΚΗ καλεί όλα τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να δώσουν δυναμική απάντηση στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκεμβρίου 2017, στέλνοντας μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι διεκδικούμε και απαιτούμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 751 ΕΥΡΩ
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών
Όχι στην μείωση του αφορολόγητου
Προστασία της πρώτης κατοικίας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  2017  &  10 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook