Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων των καθηγητών Ιατρικής του Ε.Κ.Π.α στην Κύμη Ευβοίας

“Στόχος του Ινστιτούτου «Γ. Ν. Παπανικολάου» η εμπέδωση στη χώρα μας  μιας κουλτούρας πρόληψης των ασθενειών στο πνεύμα της ρήσης του Ιπποκράτη Κάλλιον το Προλαβάνειν ή το Θεραπεύειν.”Αυτό το μήνυμα έστειλε από την Κύμη Ευβοίας ο κ. Σκουλάκης κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας που του έγινε από τον πρόεδρο της ένωσης καθηγητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Ι.Π.Α)  Σκανδαλάκη Παναγιώτη. 

Ο πρόεδρος της (Ε.Κ.Ι.Π.Α) απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Σκουλάκη για την προσφορά του στη πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας και ιδιαίτερα στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη πολλών ασθενειών, προτεραιότητες που επέδειξε κατά την 6/ετή  θητεία του στο Υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας .Η απονομή πραγματοποιήθηκε κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις των καθηγητών Ιατρικής του Ε.Κ.Π.Α στην Κύμη Ευβοίας που στόχο είχαν να τιμήσουν   τον ευεργέτη  της ανθρωπότητας Γ.Ν.Παπανικολάου του PAP-TEST όπως διεθνώς αποκαλείται.

Θέμα των εκδηλώσεων ήταν η «Δύναμη της Πρόληψης στη Δημόσια Υγεία». Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ,το Ινστιτούτο Παπανικολάου , η κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ,ο Σύλλογος Καθηγητών Ιατρικής  Αθηνών (Ε.Κ.Ι.Π.Α) η Μητρόπολη Κύμης-Καρυστίας και Σκύρου ,η Αντιπεριφέρεια Ευβοίας , ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου , ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας και το Νοσοκομείο Κύμης. Ο κ. Σκανδαλάκης κατά την βράβευση του κ. Σκουλάκη υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι το Ινστιτούτο Παπανικολάου δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1998 μετά από πρόταση του κ. Σκουλάκη ως Υφυπουργού  Υγείας- Πρόνοιας.

Η πρόταση υπεγράφη υπό μορφή πρωτοκόλλου συνεργασίας από (5)πέντε συναρμόδιους φορείς που συμφώνησαν στη δημιουργία ενός πολυδύναμου Φορέα (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) με έδρα την γενέτειρα του Παπανικολάου την Κύμη Ευβοίας , με 9/μελές Δ.Σ. και πρόεδρο τον εκάστοτε Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου με  σκοπό την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας και άλλων νεοπλασματικών νόσων. (ιδε αντίγραφο πρωτοκόλλου) Ο κ. Σκουλάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκανδαλάκη για την τιμητική βράβευση που του έγινε ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ως εντεταλμένος σύμβουλος του Ινστιτούτου ότι μετά από πολλές δυσκολίες ,καθυστερήσεις και απραξία ξεκινά επί τέλους τις δραστηριότητες του το Ινστιτούτου  έτσι όπως είχε αποφασιστεί πρόσφατα από το Δ.Σ. και τον προηγούμενο  πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου μακαρίτη κ. Καρακίτσο Πέτρο πρόεδρο της Κυτταρολογικής εταιρείας ( ψυχή του Ινστιτούτου) και Καθηγητή   Κυτταρολογίας στο Ε.Κ.Π.Α 

Στόχος μας είναι, τόνισε α) Να διοργανώσουμε για μεγάλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε κάθε περιφέρεια ώστε να ξεπεραστεί η απροθυμία ιδιαίτερα των γυναικών να υλοποιούν ανά τακτά διαστήματα το test-pap η ότι άλλο προτείνουν οι γιατροί   β) Να πραγματοποιήσουμε άμεσα μία προσεγμένη παρέμβαση στην οικία του Γ.Ν. Παπανικολάου υπό τις οδηγίες και παρακολούθηση του Υπουργείου Πολιτισμού για να το καταστήσομε επισκέψιμο στο κοινό γ) Να δώσουμε στη δημοσιότητα τα (3) σποτ που έχομε ετοιμάσει για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του εντέρου και τον καρκίνο του μαστού και ευελπιστούμε το πρώτο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας να αρχίσει να προβάλλεται από το νέο έτος. Κλείνοντας ο κ. Σκουλάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Κ.Ι.Π.Α. για τις  τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του Γ. Παπανικολόυ  και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν τις δράσεις και εκδηλώσεις  Παπανικολάου .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook