Στην αποψινή κινητοποίηση στην πλατεία Λιονταριών ενάντια στο νομοσχέδιο για την απεργία συμμετέχει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου:

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Θέλουν να κάνουν την απεργία παράνομη!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 4/12, πως σκόπευε να φέρει στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή πάνω στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ξαφνική τροπολογία που προέβλεπε αλλαγή της διαδικασίας κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων. Μετά το σάλο αντιδράσεων που προκάλεσε αυτή της η πρόθεση, τελικά η Κυβέρνηση έκανε πίσω. Δεν επαναπαυόμαστε! Δηλώνουμε το παρόν στη διάλυση των δικαιωμάτων μας!

Η τροπολογία αφορά στα πρωτοβάθμια σωματεία και ορίζει ότι για την κήρυξη απεργίας απαιτείται το 50% των οικονομικά ενεργών μελών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Γι αυτό και η τροπολογία αφήνει στο απυρόβλητο τον γραφειοκρατικό υποταγμένο συνδικαλισμό.

Φοβούνται τους «σεισμούς που μέλλονται για να ‘ρθουν». Την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων.

Τεράστιες οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που επέλεξαν για μια ακόμα φορά θέση αναμονής και ήττας κι όχι μάχης. Χωρίς καμία προετοιμασία και κήρυξη αγώνα για όλα τα ζητήματα που θέτει η γ’ αξιολόγηση, έδωσαν το περιθώριο στην κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στους δανειστές… Περίμεναν πότε θα κατατεθούν τα μέτρα για να καλέσουν σε κινητοποίηση και όρισαν απεργία κατόπιν εορτής. Είναι μια χιλιοπαιγμένη τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και στον εκφυλισμό.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Για μια νικηφόρα αναμέτρηση που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την αγωνία του κόσμου της δουλειάς!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά!

Όλοι κ όλες σήμερα Τρίτη 5/12 στις 19:00 στην Περιφέρεια (Πλατεία Ελευθερίας)!

Όλοι κ όλες στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 14/12!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook