Στα πλαίσια της Τελετής Απονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων & Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία: 

Βραβείο Αριστείας 2017

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Αριστείας 2017 στον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Καλογεράκη σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα της Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Το Βραβείο Αριστείας απονέμεται για πέμπτη συνεχή χρονιά. O Kαθηγητής Νικόλαος Καλογεράκης που θα βραβευθεί θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία κατά την τελετή απονομής των μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο κ. Νικόλαος Καλογεράκης είναι Καθηγητής Βιοχημικής Μηχανικής στην Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πριν επαναπατριστεί ήταν καθηγητής στο University of Calgary (Καναδάς) όπου ξεκίνησε ως Assistant Professor και σε 7 χρόνια έγινε τακτικός καθηγητής. Εν συνεχεία υπηρέτησε στο State University of New Yorκ (SUNY-Buffalo, ΗΠΑ) ως καθηγητής Βιοχημικής Μηχανικής προτού έρθει με την οικογένεια του στα Χανιά. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός από το ΕΜΠ με Masters από το McGill University (Μόντρεαλ, Καναδάς) και διδακτορικό από το University of Τορόντο. Είναι ένας εκ των δύο πρώτων καθηγητών του τμήματος ΜΗΠΕΡ που ξεκίνησαν το τμήμα ΜΗΠΕΡ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΜΗΠΕΡ για δύο θητείες και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πολυτεχνείου Κρήτης.  

Οι ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στην ανάπτυξη περιβαλλοντικών διεργασιών με έμφαση:

στις τεχνολογίες βιοεξυγίανσης και φυτοεξυγίανσης για την αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών και υπογείων υδάτων, 
στην προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος (από πετρελαιοειδή και πλαστικά), 
σε νέα συστήματα οξυγόνωσης και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, καθώς και στη μαθηματική μοντελοποίηση περιβαλλοντικών διεργασιών. 

Επί του παρόντος, η ομάδα του συμμετέχει σε 3 ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ (Horizon-2020) και ήταν συντονιστής του μεγάλου FP-7 έργου KILL*SPILL που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Έχει εξαιρετική εμπειρία στην διαχείριση ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών (FP5, FP6, FP7, H2020, LIFE, LIFE+, Interreg] καθώς και εθνικών έργων. Το ερευνητικό έργο του καθηγητή Ν. Καλογεράκη περιλαμβάνει πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ένα βιβλίο, 187 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και περισσότερες από 170 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Με βάση το Scopus έχει περισσότερες από 6800 αναφορές με H-index 43 (ενώ με βάση το Google Scholar έχει >9900 αναφορές και H-index 50). Είναι στο Editorial Board 5 επιστημονικών περιοδικών και Guest Editor σε 11 special journal issues. 

Έχει διατελέσει ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως Sherpa, στο High Level Group on Key Enabling Technologies (2013-2015), μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δημιουργία 3 μεγάλων βραβείων για την περισυλλογή των πλαστικών από την θάλασσα, και τέλος μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Περιβαλλοντική Βιοτεχνολογία που επισκέφθηκε την Κίνα για την δημιουργία κοινών ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα είναι μέλος της πλατφορμας Περιβάλλοντος της ΓΓΕΤ, και μέλος του ΕΛΙΔΕΚ στον τομέα Περιβάλλοντος.

Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας 2017

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας 2017 στον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ. Βασίλειο Κουϊκόγλου σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο.  Το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας απονέμεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο κ. Βασίλειος Κουϊκόγλου γεννήθηκε στο Ναύπλιον το 1961. Έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1985 και το διδακτορικό δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης το 1989. Από το 1991 ήταν διδάσκων με σύμβαση και ακολούθως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου επίσης διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της συγκλήτου. Από το 2017 είναι διευθυντής του εργαστηρίου Βιομηχανικής Παραγωγής με τη Βοήθεια Υπολογιστή (CAM). 

Ασχολείται ερευνητικά με την ανάλυση, προσομοίωση και βελτιστοποίηση δυναμικών συστημάτων και με σχετικές εφαρμογές σε συστήματα παραγωγής και περιβαλλοντικά συστήματα. Έχει γράψει δύο βιβλία επάνω στην προσομοίωση. Το ένα βιβλίο είναι εγχειρίδιο διδασκαλίας μαθήματος και εκδόθηκε πρόσφατα. Το άλλο βιβλίο συνοψίζει πρωτότυπα αποτελέσματα από την διδακτορική διατριβή και την ερευνητική του συνεργασία με τον καθηγητή Γιάννη Φίλη, ιδρυτή του εργαστηρίου CAM, τα οποία οδήγησαν στην ανάπτυξη ταχύτατων αλγορίθμων προσομοίωσης αυτοματοποιημένων συστημάτων παραγωγής. Τέτοιοι αλγόριθμοι επιτρέπουν τον προσδιορισμό της αποδοτικότερης σχεδίασης γραμμών και δικτύων παραγωγής κι έχουν εφαρμοσθεί από μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Έχει επίσης ασχοληθεί με εφαρμογές της ασαφούς λογικής για την εκτίμηση κατάστασης και την λήψη αποφάσεων σε συστήματα παραγωγής και περιβαλλοντικά συστήματα. Σε συνεργασία με συναδέλφους του έχει συγγράψει δύο βιβλία επάνω στα θέματα αυτά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την εκτίμηση της αειφορίας κρατών, επιχειρήσεων και οργανισμών και την αλληλεξάρτηση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής.
Έχει διδάξει επτά προπτυχιακά μαθήματα και ένα μεταπτυχιακό και έχει επιβλέψει δύο διδακτορικές διατριβές. Ήταν επιστημονικός υπεύθυνος όλων των προγραμμάτων του Γραφείου Διασύνδεσης του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 1997 έως το 2015.

Βραβείο Διδακτικού/Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2017

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Διδακτικού/Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2017 στην κ. Ευαγγελία Κρασαδάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και στην κ. Ελευθερία Σεργάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, σε αναγνώριση του διδακτικού τους έργου. 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Η κ. Ευαγγελία Κρασαδάκη εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το έτος 1985, αρχικά στο Μηχανογραφικό Κέντρο ως συμβασιούχος και από το 1990 έως σήμερα ως ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΠΔ. Διαθέτει πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του International Centre for Advanced Mediterranean Agronomic Studies καθώς και Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα από τη Σχολή ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην πολυετή καριέρα της έχει αναλάβει τη διδασκαλία των Εργαστηρίων ή Φροντιστηρίων δέκα (10)  μαθημάτων της Σχολής ΜΠΔ, μεταξύ αυτών τα τελευταία χρόνια των μαθημάτων «Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και «Μάρκετινγκ». Συμμετέχει σε 3μελείς επιτροπές Διπλωματικών εργασιών και υποστηρίζει την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών. Έχει αναλάβει την αυτοδύναμη διδασκαλία δύο (2) μαθημάτων, του μαθήματος «Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» και του μαθήματος «Μεθοδολογία Επιχειρησιακής Έρευνας». 

Έχει συμμετάσχει στα όργανα διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (Γενική Συνέλευση Σχολής ΜΠΔ, Σύγκλητο), σε επιτροπές, ενώ είναι μέλος σε κοινωνικούς φορείς της πόλης των Χανίων. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά και εθνικά έργα που υλοποιεί το Ίδρυμα, ενώ έχει υποστηρίξει οριζόντιες δράσεις, όπως το ΕΠΕΑΕΚ ΠΠΣ και το Ηράκλειτος ΙΙ. Διαθέτει εμπειρία στην υποβολή και διαχείριση ερευνητικών και εθνικών έργων, στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων και τέλος στη διαχείριση επιστημονικών περιοδικών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών και της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Ενεργεί ως κριτής επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά συναφή με το γνωστικό της αντικείμενο και διαθέτει σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε διεθνή και εθνικά  συνέδρια. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και αρκετές σε βιβλία και πρακτικά συνεδρίων με κριτές. Στα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνονται η Επιχειρησιακή Έρευνα και η Πολυκριτήρια Λήψη Απόφασης, η Εκπαίδευση των Μηχανικών και η διδασκαλία μαθημάτων επιχειρησιακής έρευνας, καθώς και η Ανάπτυξη και Αξιολόγηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των φοιτητών Πολυτεχνικών Σχολών. 

Η Δρ. Ελευθερία Σεργάκη έλαβε το Πτυχίο Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Τμήμα Ηλεκτρονικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης (HMMY, ΠΚ), το 1997 και το 2011 αντίστοιχα, με θέματα που αφορούν στον Βέλτιστο έλεγχο Ηλεκτρικών Κινητήριων Συστημάτων. Έχει λάβει επιπλέον πιστοποιημένη επιμόρφωση στα πεδία “Ενεργειακά παθητικά συστήματα” στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (1983), “Laser Surface Microprocessing” και “Measurement techniques” στο “Max Plank Institute” München/Garsching, και στο “Fraunhofer Institute” Freiburg, κατά τα έτη 1988-1990. Υπηρετεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1985.

Έως το 1990 υπήρξε στέλεχος στην έρευνα και στη διδασκαλία στο «Εργαστήριο Δομής της Ύλης & Φυσικής Λέιζερ» και εν συνέχεια, έως το 2012, υπηρέτησε ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο ίδιο Εργαστήριο. Από το 2013 έως 2015 της ανατέθηκε η αυτόνομη διδασκαλία των μαθημάτων «Γραμμικά Συστήματα» και «Θεωρία & Εφαρμογές Αυτομάτου Ελέγχου» στη Σχολή ΗΜΜΥ. Από το 2016 έως σήμερα οργανώνει και διδάσκει το «Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας» της Σχολής ΗΜΜΥ, έχοντας αναλάβει την επίβλεψη πλέον των 25 Διπλωματικών Εργασιών στο πεδίο ελέγχου και ενέργειας, εκ των οποίων δύο έτυχαν πανελλήνιας διάκρισης στο IEEE Workshop on Power Engineering Dissertations κατά τα έτη 2015 και 2017. Διεξάγει εφαρμοσμένη έρευνα που αφορά στον έλεγχο ελαχιστοποίησης ενεργειακών απωλειών και στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική διάγνωση. Από το 2006 συμμετέχει με παρουσιάσεις σε συνέδρια του ΙΕΕΕ, στο πεδίο ελέγχου ηλεκτρικών μηχανών.

Είναι αξιολογήτρια διεθνών επιστημονικών εργασιών και συνεδρίων. Το συγγραφικό της έργο μέχρι στιγμής περιλαμβάνει το βιβλίο «ΛΕΙΖΕΡ (Αρχές Λειτουργίας και Εφαρμογές)» έκδοση του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθώς και επιστημονικές εργασίες και μονογραφίες στο ieeexplorer data base και σε διεθνή έγκυρα περιοδικά. Έχει διατελέσει Επιστημονική υπεύθυνος έργου στο ΠΚ (1998-2000) για την ανάπτυξη πρότυπων πειραματικών διατάξεων διδασκαλίας της Φυσικής. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο ως επιστημονική υπεύθυνη μιας εκ των ομάδων που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές συνέδριο για την διδακτική της Φυσικής στο CERN το 2000. Έλαβε την Πανελλήνια διάκριση στον «Αγώνα Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικής» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών το 2000 και είναι ο 2ος επιλέξιμος ανάδοχος συγγραφής των εκπαιδευτικών βιβλίων «Φυσικά» Ε’ Δημοτικού. Επιπλέον, έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει ατομική ευρεσιτεχνία (το 2008) για τον έλεγχο και την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών απωλειών, για διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικών μηχανών της τρέχουσας τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης.

Η κοινωνική δράση της που σχετίζεται με το Ίδρυμα, περιλαμβάνει την αμισθί διδασκαλία σε ΑΜΕΑ φοιτητές του ΠΚ και την διασύνδεση και εκπαίδευση σχολείων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες (ημερίδες γνωριμίας), σε τακτά διαστήματα, με σχολεία της περιφέρειας. Συνεργάζεται στενά με το ΕΚΦΕ Χανίων και το ΕΚΦΕ Β’ Αθήνας.

Διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του ΠΚ κατά τα έτη 2005-2006, 1998-1999, καθώς και μέλος της Γ.Σ. του Γενικού Τμήματος του ΠΚ επί σειρά ετών από το 1990 έως 2012. Υπήρξε μέλος τους ΔΣ και πρόεδρος του συλλόγου ΕΔΙΠ του κλάδου της στο ΠΚ, επί συναπτά έτη.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook