Τον Απρίλιο του 2016, άνοιξαν επίσημα οι παραγγελίες για το εντυπωσιακό supercar της αμερικανικής φίρμας, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας FordGT.com.

Η διαδικτυακή διαδικασία του γύρου υποβολής αιτήσεων ήταν ανοικτή για μικρό χρονικό διάστημα και οι παραγγελίες αφορούσαν μόνο τα δύο πρώτα χρόνια παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι, μόλις 500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα αποκτήσουν το GT, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2018. 

Ο διάσημος αθλητής πάλης WWE, John Cena, ήταν από τους τυχερούς, καθώς παρέλαβε αρκετά γρήγορα το υπέροχο αυτοκίνητο των 647 ίππων, αξίας άνω των 400.000 δολαρίων. Όπως οι υπόλοιποι πελάτες όμως, έτσι και αυτός, υπέγραψε μία σύμβαση με την εταιρεία, που απαγόρευε τη μεταπώλησή του εντός 2 ετών από την ημερομηνία απόκτησής του. Ο λόγος ήταν η αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας που παρατηρούνται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια με τα αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής.

Ο Cena αν και είχε δεσμευτεί στη Ford, δεν τήρησε τη συμφωνία. Έτσι, πούλησε το GT λίγες εβδομάδες αργότερα, κερδίζοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό. Τα δυσάρεστα νέα έφτασαν στα κεντρικά της εταιρείας και τα αρμόδια στελέχη επικοινώνησαν με τον 40χρονο παλαιστή. 

Προκειμένου να μην μπλέξει δικαστικά, συμφώνησε να συνεργαστεί για να βρεθεί μία λύση και το GT να αγοραστεί εκ νέου από τη Ford. O Cena δέχθηκε την προσφορά αλλά τελικά δεν ακύρωσε την πώληση. Έτσι, η εταιρεία προχώρησε σε αγωγή για παράβαση της σύμβασης, απάτη και ψευδή δήλωση, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 500.000 δολαρίων.

«Ο κ. Cena απέσπασε μεγάλο κέρδος, με άδικο τρόπο, από τη μη εξουσιοδοτημένη μεταπώληση του αυτοκινήτου. Η Ford υπέστη επιπλέον ζημία, από την απώλεια ενός πρεσβευτή της, με την ενέργεια να πλήττει μεταξύ άλλων το κύρος του ονόματός της και την υπεραξία της», αναφέρεται στην αγωγή που έκανε η αμερικανική φίρμα.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook