Την περιβαλλοντική της ευαισθησία για άλλη μια φορά δείχνει η Nissan, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των παγκόσμιων επιχειρήσεων, που αναγνωρίζονται για τη διαχείριση του νερού και στη μείωση των εκπομπών CO2.

Η ιαπωνική εταιρεία κέρδισε κορυφαία βαθμολογία στην Παγκόσμια Έκθεση για τους Υδάτινους Πόρους του 2017 από το CDP, ενώ παράλληλα κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά κορυφαία θέση και στην Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή της ίδιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που εκπροσωπεί θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν συνολικά 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Η CDP κατατάσσει κάθε χρόνο τις παγκόσμιες επιχειρήσεις με γνώμονα τις προσπάθειές τους στη διαχείριση του νερού και στην μείωση των εκπομπών CO2. Η Nissan ήταν μία από τις 74 εταιρείες στη φετινή λίστα για τους υδάτινους πόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 2.000 εταιρείες παρείχαν σχετικά δεδομένα στο CDP.

Σημειώνεται ότι η Nissan εργάζεται στην κατεύθυνση της μείωσης και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, σε όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Για τον λόγο αυτό αναπτύσσει τεχνολογία και προωθεί τον περιορισμό της χρήσης του νερού, με βάση τα αποθέματα νερού της κάθε περιοχής, σε κάθε μονάδα της και δραστηριοποιείται ενεργά στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού για το νερό.

Παράλληλα, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα, ένα μέτρο που λαμβάνει υπόψη την παραγωγή των καυσίμων ή της ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των οχημάτων της, κατά 90% έως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2000. Η Nissan κατασκευάζει το όχημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μηδενικών εκπομπών ρύπων στον κόσμο, το Nissan LEAF και συνεργάζεται με τοπικές κυβερνήσεις και άλλες εταιρείες για την επέκταση της υποδομής φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

ΑΠΕ

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook