Λήγουν συμβάσεις εργαζομένων στην εγκατάσταση επεξεργασίας νερού – Υπο το φάσμα λειψυδρίας  οι δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου

Ο κίνδυνος εκτεταμένων διακοπών στην υδροδότηση των τριών Δήμων της Κρήτης που εξυπηρετούνται από το φράγμα Αποσελέμη είναι ορατός από τις αρχές του 2018.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr , τέλος του έτους, δηλαδή σε μόλις 25 ημέρες , λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην εγκατάσταση επεξεργασίας νερού και  μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι  από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ για την ανανέωση των συμβάσεων.

Και μπορεί οι διαδικασίες να χαρακτηρίζονται ως γραφειοκρατικές, αλλά εάν δεν βρεθεί λύση στις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν και μετά την 1η Ιανουαρίου 2018, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας της εγκατάστασης επεκεργασίας νερού του φράγματος Αποσελέμη.

Αυτό θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υδροδότηση των τριών ΔΕΥΑ (Ηρακλείου – Χερσονήσου – Αγίου Νικολάου) που αφορούν σε πολλές χιλιάδες κατοίκων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δουν τις βρύσες να στερεύουν.

Το Flashnews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ ΑΕ κ. Φώτη Καζάζη, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Να σημειωθεί πως ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ ανέλαβε την λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ Αποσελέμη) πριν από έναν χρόνο, στις 17 Δεκεμβρίου 2016.

Στην ΕΕΝ Αποσελέμη στεγάζεται ένα σύγχρονο εργαστήριο φυσικοχημικών και μικροβιολογικών παραμέτρων για τον έλεγχο ποιότητας του παραγόμενου νερού σε όλα τα στάδια επεξεργασίας του. Οι κύριες διεργασίες επεξεργασίας του νερού του Ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη που επιτελούνται στην ΕΕΝ είναι οι εξής: 1η: οζόνωση, 2η: κροκιδοκαθίζηση, 3η: διήθηση μέσω κλινών άμμου, 4η: χλωρίωση.

Όμως οι ειδικές αυτές εγκαταστάσεις δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν σωστά χωρίς το  εξειδικευμένο προσωπικό που τις λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook