Σε πέντε νέες συλλήψεις ιδιοκτητών και υπεύθυνων μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δείχνουν να μην βάζουν μυαλό, προχώρησαν οι Αστυνομικοί του Δήμου Ηρακλείου και Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα στις τέσσερις περιπτώσεις, μετά από έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνελήφθησαν μία 46χρονη και μία 34χρονη ως υπεύθυνες καταστημάτων και δύο ιδιοκτήτες, ένας 34χρονος και ένας 41χρονος, για παράβαση του Ν. περί προστασίας ανηλίκων.

Οι τέσσερις δράστες, λειτουργούσαν τα καταστήματα χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας και χωρίς να έχει τοποθετηθεί η απαραίτητη πινακίδα με την ένδειξη απαγόρευσης κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους, η 34χρονη κατηγορείτε και για παράνομη λειτουργία τυχερών ηλεκτρονικών παιγνίων «Φρουτάκια» τα οποία βρισκόταν σε λειτουργία και κατάσταση αναμονής, πρόσφορα προς άμεση χρήση από θαμώνες του καταστήματος.

Τα ανωτέρω παιγνιομηχανήματα περιείχαν το χρηματικό ποσό των 317,20 ευρώ το οποίο και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Ενώ στα Μαλλιά συνελήφθη ένας 43χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου, επίσης για παράβαση του Ν. περί παιγνίων, εράνων και λαχειφόρων αγορών.

Ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, είχε τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος δυο τυχερά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια» τα οποία ήταν σε κατάσταση αναμονής, προσφορά προς χρήση σε πελάτες-θαμώνες του καταστήματος .

Εντός των ανωτέρω ηλεκτρονικών παιγνίων βρέθηκε το χρηματικό ποσό των τριακοσίων έξι (306) ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα το οποίο και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τη διενέργεια τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook