Στο 20% του συντάξιμου μισθού θα περιοριστούν οι επικουρικές των ελλειμματικών ταμείων, λέει ο υπουργός Εργασίας, ενώ προαναγγέλλει και αυξήσεις εισφορών για τα εφάπαξ από το 2012.

Μιλώντας στην «Ημερησία» του Σαββάτου, ο κ. Κουτρουμάνης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το ασφαλιστικό, αν δεν σταθεροποιηθεί η οικονομία από το επόμενο έτος.

«Το ασφαλιστικό δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση ανεξάρτητα από τη συνολική πορεία της χώρας, Επομένως εφόσον οι προβλέψεις επαληθευθούν ότι το 2012 θα είναι ένας χρόνος σταθεροποίησης της οικονομίας και αλλαγής πορείας της χώρας, δεν θα χρειαστούν οποιαδήποτε άλλα μέτρα, πέραν από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί.»

Συμπληρώνει, πάντως, ότι αν δεν είχαν γίνει οι περικοπές στις δαπάνες, η κυβέρνηση θα είχε υποχρεωθεί να μειώσει όλες τις συντάξεις κατά 8%.

Σχετικά με τις επικουρικές, σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι στα ταμεία που δεν παρουσιάζουν ελλείμματα και εφόσον διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους σε βάθος χρόνου, «δεν μας απασχολεί το ποσοστό αναπλήρωσης ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτό υπερβαίνει το 20% του μισθού».

Για το θέμα των αναπηρικών συντάξεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, τονίζει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όλες οι υποθέσεις θα εξετάζονται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες ενταχθούν σε ρύθμιση χρεών, θα μπορούν να πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές αλλάζοντας ασφαλιστική κατηγορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook