Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης για το αποτέλεσμα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου:

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση χαιρετίζει τους δεκάδες συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες που στήριξαν, και στην κάλπη του ΕΒΕΗ, το συνδυασμό που εκφράζει τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, όλους εκείνους με τους οποίους συναντηθήκαμε και εκφράσανε τον προβληματισμό τους για τις προοπτικές του αυτοαπασχολούμενου και επαγγελματοβιοτέχνη στις συνθήκες της «δίκαιης ανάπτυξης» που προβάλει η κυβέρνηση, τη διάθεσή τους για οργανωμένη πάλη. Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωση.  

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ του νομού να μην εγκλωβιστούν στις νέες απάτες που διανέμονται απλόχερα με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου, σχετικά με τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, απάτες περί δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης» που θα φέρει, τάχα, «ψωμί» για όλους.

Σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, αλλά και τώρα, αναδεικνύεται η ανάγκη συσπείρωσης των ΕΒΕ στα σωματεία τους, τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, της ενίσχυσης των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων μέσα σε αυτά, την αλλαγή των συσχετισμών ενάντια σε παλιούς και νέους εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που κοινό σημείο έχουν το «αβαντάρισμα» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το τσάκισμα και τον αφανισμό των μικρομεσαίων.

Το Επιμελητήριο δεν ήταν, και ούτε μπορεί να γίνει, κάτι διαφορετικό από ένα εργαλείο χειραγώγησης των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών στο «άρμα» των επιδιώξεων του κεφαλαίου στην κάθε περιοχή. Η ΑΑΣΗ καλεί τους χιλιάδες συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις γραμμές της αντιμονοπωλιακής πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που, συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων της αστικής διαχείρισης, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει ήδη το νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων με αρκετές νέες επιβαρύνσεις και για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, με νέα φοροληστρικά μέτρα, αντιασφαλιστικά μέτρα, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και άλλα.

Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κεφαλαίου – κυβερνήσεων – ΕΕ, στην προοπτική μιας άλλης ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, ξεκινώντας από τη μεγάλη απεργιακή μάχη τη 14 Δεκέμβρη. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook