Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στη συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου

Συγκρατημένες χειραψίες και παγωμένα χαμόγελα ανάμεσα στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο για ιστορική επίσκεψη και υπογράμμισε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

«Είμαστε εδώ οι Έλληνες για να σφίξουμε το χέρι. Είμαστε έτοιμοι να είμαστε η πόρτα της Τουρκίας για την υποδοχή της στην ΕΕ» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η ευρωπαϊκή πορεία είναι προς όφελος του τουρκικού λαού. Για να πετύχει αυτό προϋποθέτει τον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου. Λόγω της ιδιότητας της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ, θέλουμε πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Για να είναι επιτυχής η επίσκεψή σας προϋπόθεση είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αλλά και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η βάση που θεμελίωσε τη φιλία μας είναι η συνθήκη της Λωζάνης. Καθορίζει το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας. Η συνθήκη αυτή δεν χρειάζεται ούτε επικαιροποίηση, ούτε αναθεώρηση. Η συνθήκη αυτή ισχύει ως έχει. Είναι αδιαπραγμάτευση. Δεν αφήνει περιθώρια ούτε για γκρίζες ζώνες».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο κ. Ερντογάν ζήτησε επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook