«Θάλασσα» τα έκανε το δίδυμο των απατεώνων που πλάσαραν χρυσαφικά- «μαϊμού» στα ανυποψίαστα θύματά τους, εισπράττοντας αντίτιμο που αντιστοιχούσε σε… γνήσια!

Το τελευταίο θύμα τους, όμως, αντιλήφθηκε εγκαίρως την κομπίνα και οι δυο δράστες συνελήφθησαν πριν προλάβουν να εξαφανιστούν με τα 1.400 ευρώ που του πήραν!

Οι δράστες είχαν εμπνευστεί ένα αλάνθαστο σύστημα για να ξεγελούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους.

 Έβαλαν στο στόχαστρό τους έναν 82χρονο στην Καρδίτσα και τον πλησίασε πρώτος ο 58χρονος που παρίστανε τον ναυτικό και του έδειξε τα δήθεν μεγάλης αξίας χρυσαφικά που είχε φέρει από τα ταξίδια του! Τότε, έφτασε ο συνεργός του, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρυσοχόος και επιβεβαίωσε τη μεγάλη αξία τους.

Προθυμοποιήθηκε, μάλιστα, να τα αγοράσει ο ίδιος αλλά προφασίστηκε ότι δεν είχε χρήματα και ζήτησε από τον ηλικιωμένο να τα αγοράσει για… λογαριασμό του, με την υπόσχεση ότι θα του έγινε ακόμη περισσότερα από όσα θα ξόδευε! Ο 82χρονος πείστηκε και «σήκωσε» από την τράπεζα 1.400 ευρώ για να αγοράσει τρία ρολόγια.

 Όταν, όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, οι δυο απατεώνες έφυγαν, πήγε σε ένα χρυσοχοείο όπου του αποκάλυψαν ότι τον είχαν πιάσει… κορόιδο και ειδοποίησε την Αστυνομία. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, ο 58χρονος συνελήφθη στη Λάρισα και διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει πολλές απάτες με την ίδια μέθοδο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν 600 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook