Τα ουράνια τόξα είναι το όμορφο αποτέλεσμα της βροχής και του ηλιακού φωτός. Συνήθως, όμως, δεν παραμένουν για πάνω από μία ώρα στον ουρανό και χάνονται γρήγορα.

Ωστόσο, στο κινεζικό πολιτιστικό πανεπιστήμιο της Ταϊπέι, στην οροσειρά Yangmingshan της Ταϊβάν ένα ουράνιο τόξο διήρκεσε σχεδόν εννέα ώρες.

Ορατό από τις 6:57 π.μ. έως τις 3:55 μ.μ. τοπική ώρα στις 30 Νοεμβρίου, η πανεπιστημιούπολη κινητοποιήθηκε για να καταγράψει το φαινόμενο και να διεκδικήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, “κλέβοντάς” το από ένα ουράνιο τόξο που διήρκεσε έξι ώρες πάνω από το Yorkshire της Αγγλίας, το 1994.

«Ήταν καταπληκτικό, τόσο σπάνιο!», ανέφερε στο BBC ο Chou Kun-hsuan, καθηγητής στο Τμήμα Ατμοσφαιρικών Επιστημών του πανεπιστημίου.

 

Όσο για το τι προκάλεσε τοην διάρκεια του ουράνιου τόξου, το πανεπιστήμιο αναφέρει ότι αυτό οφείλεται σε ένα μουσώνα που παγιδεύει την υγρασία στον αέρα και σχηματίζει σύννεφα.

Το φως του ήλιου σε συνδυασμό με μια χαμηλή ταχύτητα ανέμου, και ιδού οι προϋποθέσεις για ένα μακράς διάρκειας ουράνιο τόξο. Τέτοιες συνθήκες είναι προφανώς αρκετά συνηθισμένες στην περιοχή, σύμφωνα με τον Chou. «Σχεδιάζω να έρθω σε επαφή με το τουριστικό τμήμα της Ταϊπέι για να το προωθήσω.» Μπορείτε να δείτε ένα εννιά ώρες ουράνιο τόξο στην Ταϊπέι το χειμώνα, είναι καταπληκτικό!

 

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook