Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερών 

Φωτοδότηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 Δεκεμβρίου στις 18:30, εργαστήρι εξωτικών στο παγωμένο δάσος των Χριστουγέννων στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, χριστουγέννιατικα παζάρια, παραστάσεις, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, κάλαντα, παραμύθια, κατασκευές, παιχνίδια, παραδοσιακή ήθη και έθιμα.

Είναι μια μικρή γεύση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν φέτος στα Χανιά και όλες δωρεάν, με σκοπό να μεταφέρουν την γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του δήμου μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη αναφορικά με τις εκδηλώσεις αυτές, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Οργανώνουμε ένα εορταστικό πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις για την πόλη και τους περιαστικούς δήμους, αξιοποιώντας όλες τις περιοχές. Οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, επιβεβαιώνουμε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πάροχος δράσεων σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, ενώ  προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα και όλο το καλλιτεχνικό ντόπιο δυναμικό στις εκδηλώσεις μας.(…) τονίζοντας ακόμα ότι “Η  πόρτα μας είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.”

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, τόνισε:

“Για δεύτερη φορά φέτος, η διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων στέκεται πιο δυναμικά, πιο ενισχυμένα, ουσιαστικά και έμπρακτα στα ιδρύματα, τους κοινωνικούς φορείς και τους κοινωνικοοικονομικά αδύναμους συνδημότες μας.(…) Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δράση, να διασκεδάζουν με τα παιδιά τους και να δείξουν την ευαισθησία και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο. Έχουμε πλήθος εκδηλώσεων και θα σταθώ σε δύο καθώς όσο περισσότερο στηριχτούν τόσο περισσότερο θα ωφεληθούν ιδρύματα της πόλης μας.”

1η δράση: Χριστουγεννιάτικη Αγορά Αγάπης: Μια γειτονιά μια αγκαλιά 

Θα στηθούν ξύλινα στολισμένα σπιτάκια με τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά προϊόντα, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, χειροτεχνήματα κτλ.

2η δράση: Το φως της αγάπης

Για την 2η δράση η κα Αλιφιεράκη ανέφερε “Ευελπιστούμε στις 29 Δεκεμβρίου γύρω στις 2000 ιπτάμενα φανάρια να φύγουν στον αέρα, από το παλιό λιμάνι Χανίων, με τα έσοδα από την αγορά των φαναριών να δίνονται στα ιδρύματα της πόλης μας.”

Αναλυτικά οι δράσεις Κοινωνικής πολιτικής για τις ημέρες των εορτών

Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π,Φοβάκης Μανούσος ,είπε:

“Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων ξεκινάει φέτος τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, με την νύχτα των καλικαντζάρων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Εκατοντάδες καλικαντζαράκια υποδέχονται με αταξίες και ζαβολιές τον Άγιο Βασίλη και όλοι μαζί θα παρελάσουν μέχρι το παγωμένο δάσος, στο δημοτικό κήπο. Σε αυτό το εργαστήρι των ξωτικών λοιπόν, καθόλη την διάρκεια των εορτών θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους με πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα, στους χώρους των κέντρων παιδικής δημιουργίας και στα ΚΑΠΗ του ΔΟΚΟΙΠΠ θα πραγματοποιηθούν όμορφες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Κλείνοντας την συνέντευξη για το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ο Οθωνας Χαραλαμπάκης, πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ είπε:

Ως ΚΕΠΠΕΔΗΧ μετέχουμε και εμείς στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων, προς τους Δημότες, προσφέροντας τους χώρους που θα φιλοξενηθούν πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις, διοργανώνουμε παράλληλά μουσικές και θεατρικές παραστάσεις καθώς και κουκλοθέατρο. Ειδικότερα για φέτος, υιοθετούμε καινοτόμες δράσεις με χρήση νέων τεχνολογιών, σε δύο κυρίως σημεία.

1.Μια εσωτερική παραγωγή της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολυδιάστατη οπτικοποίηση ενός γνωστούς παραμυθιού σε αυτό που ονομάζουμε μαγικό κουτί.

2.Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι βασισμένο στο φώς, τις εικόνες και τις προβολές με μια σειρά από εκπλήξεις, το οποίο θα διαδραματιστεί σε διάφορα σημεία της πόλης, και θα προσθέσει κάτι ξεχωριστό στην γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook