Πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε Χανιά και Ηράκλειο – Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά

Περιοδεία στην Κρήτη, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις, ομιλίες και ανοικτές εκδηλώσεις στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.

Στην περιοδεία θα συμμετέχουν οι βουλευτές  Ευ. Καρακώστας, Η. Κασιδιάρης, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος και Χ. Παππάς. 

Για το τι θα κάνουν οι βουλευτές της ΧΑ στα Χανιά δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση, αλλά για το Ηράκλειο ανακοινώθηκε πως «η περιοδεία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου με ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Belvedere στην Χερσόνησο Ηρακλείου στις 12:00.»

ΛΑΕ Χανίων: Ανεπιθύμητοι οι φασίστες στην πόλη μας

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Λαική Ενότητα Χανίων, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«“Ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση” ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή στο νομό Χανίων, λογαριάζονταν χωρίς τον ξενοδόχο. Πέρσι, μετά από κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ στη πόλη. Παρότι έγινε ξεκάθαρο πως είναι ανεπιθύμητοι, το Σάββατο 9/12 έρχονται για περιοδεία στην Κρήτη, ξεκινώντας από τα Χανιά και κλείνοντας μια μέρα αργότερα στο Ηράκλειο.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, φαίνεται πως οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού αποκτούν όλο και περισσότερο έδαφος στο πολιτικό σκηνικό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζονται πολιτικές ακραίας φτωχοποίησης και καταστρατήγησης των εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων είναι η ίδια αυτή μνημονιακή πολιτική που ενισχύει την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Μια ακροδεξιάς που επιχειρεί να διευρύνει το πολιτικό της ακροατήριο και να διασπείρει το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένη με δήθεν αντισυστημική ρητορεία.  

Η νεοναζιστική ΧΑ έχει αποδείξει περίτρανα την εγκληματική της δράση. Η δολοφονία του Π. Φύσσας,η επίθεση στο φοιτητή Α.Λαζαρή, οι επιθέσεις σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο,Λαμπρινή, Ν. Ιωνία και ένα σωρό άλλες, φανερώνουν το φασιστικό πρόσωπο της.Τέτοιου είδους λογικές δεν χωράνε σε καμία γειτονία.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων στηρίζει και συμμετέχει στις επερχόμενες  αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Ο Κασιδίαρης, Παππάς  και η παρέα τους είναι ανεπιθύμητοι στη πόλη μας. Καλούμε τη Χανιώτικη κοινωνία να συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση  στην Πλάτεία της Αγοράς , το Σαββατο 9/12 ώρα 18:00.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook