Παρά το αρνητικό κλίμα και την καχυποψία που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η λειτουργία της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», του φορέα που ιδρύθηκε, προκειμένου να αναλάβει τα έργα αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, τελικά το θέμα, με πολιτική βούληση της κυβέρνησης προχωράει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα.

Τη Δευτέρα πρόκειται να αναρτηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος, μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης (opengov.gr) για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας. Θα δοθεί προθεσμία περίπου 15 ημερών για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και προϋποθέσεων που θα τεθούν και στη συνέχεια θα γίνει η επιλογή των δυο ατόμων που θα καλύψουν τις θέσεις.

Τη Δευτέρα, από το Ηράκλειο όπου θα βρίσκεται, με άλλα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την παραπάνω εξέλιξη ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

«Η υπόθεση της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ για να αποκτήσει επιτέλους η Κρήτη έναν γρήγορο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση το έχει αντιληφθεί, το γνωρίζει και έχει εκφράσει την πολιτική της βούληση να το επιλύσει.

Το έχει αποδείξει με την ίδρυση της εταιρείας και τώρα με την στελέχωσή της, πρώτα με τον ορισμό προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου μέσα από τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην οποία προχωρά και αμέσως μετά, σε πολύ λίγο διάστημα, με τον ορισμό των μελών του Δ.Σ., ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της ΚΡΗΤΗ Α.Ε.» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δ.Σ. μεταξύ των μελών που θα οριστούν θα είναι τρεις εκπρόσωποι της Περιφέρειας και δυο εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Κρήτης, ένας του Δυτικού και ένας του Ανατολικού.

rethnea.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook