Σεξ αντί καφέ; Διάβασε παρακάτω πριν το απορρίψεις…

Μπορεί το βραδινό σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς, να σου προσφέρει καλύτερο ύπνο (δες εδώ), όμως και το πρωινό σεξ έχει τα οφέλη του, αν βέβαια έχεις τη διάθεση να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως.

Σύμφωνα με τη Μέγκαν Φλέμινγκ, σεξολόγο και σύμβουλο ζευγαριών από τη Νέα Υόρκη, το σεξ το πρωί σε τονώνει και σε βοηθά να ξεκινήσεις τη μέρα σου με χαμόγελο. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος για να αλλάξεις τις σεξουαλικές σου συνήθειες, αφού σύμφωνα με την ειδικό υπάρχουν και άλλοι λόγοι να το προτιμήσεις.

1. Το σώμα είναι ξεκούραστο

Ποιος έχει όρεξη για ερωτικά παιχνίδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Η κούραση και τα νεύρα κάθε άλλο παρά ευνοούν τη λίμπιντο, ενώ η διέγερση και ο οργασμός απαιτούν το σώμα να είναι χαλαρό και το μυαλό καθαρό. Χάρη στον βραδινό ύπνο, το σώμα είναι πιο ξεκούραστο το πρωί ενώ το στρες βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

2. Οι αντρικές ορμόνες είναι ανεβασμένες

Ο αντρικός οργανισμός παράγει μαζικά τεστοστερόνη το πρωί κι έτσι η ερωτική διάθεση του συντρόφου είναι ανεβασμένη όταν ξυπνάει.

3. Το μυαλό δεν είναι απασχολημένο

Χρειάζονται αρκετά λεπτά μέχρι ο εγκέφαλος να ξυπνήσει εντελώς και να αρχίσει να λειτουργεί αποδοτικά. Αυτό το διάστημα μπορεί να αξιοποιηθεί για λίγο ερωτικό παιχνίδι, πριν κάνουν την εμφάνισή τους όλες εκείνες οι ανησυχίες που σε ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

4. Η μέρα ξεκινά με καλύτερη διάθεση

Χάρη στη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνονται στο σώμα χημικές ουσίες που προωθούν την καλή διάθεση και την ευεξία, ώστε να ξεκινήσεις τη μέρα σου θετικά και αισιόδοξα.

5. Σπάει η σεξουαλική ρουτίνα

Τα περισσότερα ζευγάρια θεωρούν το σεξ βραδινή «δραστηριότητα», με αποτέλεσμα να γίνεται σε βάθος χρόνου ρουτίνα αντί για απόλαυση. Η ευελιξία μπορεί λοιπόν να ανανεώσει την ερωτική ζωή σου και να αποτρέψει τη βαρεμάρα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook