Ανώμαλη προσγείωση εμφάνισε το 2010 η κίνηση επιβατών για το αεροδρόμιο της Αθήνας, κυρίως λόγω της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας που έκανε πολλούς να αποφύγουν τα ταξίδια με το αεροπλάνο και να αναζητήσουν άλλες, προφανώς φθηνότερες, λύσεις για τις μετακινήσεις τους.

Συνολικά στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς το \”Ελευθέριος Βενιζέλος\” εξυπηρέτησε 15,41 εκατ. επιβάτες, αριθμός μειωμένος κατά 5% σε σύγκριση με το 2009.

Θεαματική ήταν η πτώση στα δρομολόγια εσωτερικού, όπου διακινήθηκαν 5,56 εκατ. επιβάτες, έναντι 6,13 εκατ. του 2009, μείωση 9,4%. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου, τη μεγαλύτερη πτώση στη διάρκεια του έτους εμφάνισε ο Δεκέμβριος (24,4%), ακολουθούμενος από τον Νοέμβριο (18,8%) και τον Αύγουστο (17,7%).

Στα δρομολόγια εξωτερικού καταγράφεται πτώση 2,4% με τον αριθμό των επιβατών να πέφτει στα 9,855 εκατ. Χειρότερος μήνας για το διεθνές δίκτυο ήταν ο Απρίλιος (πτώση 10,6%), κατά τον οποίο οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες δοκιμάστηκαν από τις αρρυθμίες που προκάλεσε η έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου. Οι κακές καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη φαίνεται να είχαν επιπτώσεις και στο \”Ελευθέριος Βενιζέλος\”, καθώς τον Δεκέμβριο καταγράφηκε πτώση 8,1% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού.

Σημειώνεται πως τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές δίκτυο, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 είχε εμφανιστεί σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Φαίνεται όμως πως τα σκληρά οικονομικά μέτρα που άρχισε να λαμβάνει η κυβέρνηση από τον Μάρτιο επηρέασαν καθοριστικά (και) την κίνηση στο \”Ελευθέριος Βενιζέλος\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook