Στο υπόγειο καλλιεργούνταν 42 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,92 εκατοστών ως 1,40 μέτρου μέσα σε γλάστρες

Δεκάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών και των υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού από Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Θεσσαλονίκη κινητοποιήθηκαν μετά την σύλληψη ενός 37χρονου Έλληνα από στελέχη του Λιμεναρχείου Καβάλας και ερεύνησαν με εκπαιδευμένους σκύλους τα δυο σπίτια που χρησιμοποιεί.

Σε ένα από αυτά, στη Νιγρίτα Σερρών, ο τετράποδος ανιχνευτής ανακάλυψε την καταπακτή που είχε κατασκευάσει ο δράστης και οδηγούσε με αυτοσχέδια σκάλα σε ένα υπόγειο 46 τετραγωνικών. Όλος ο χώρος είχε μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργαστήριο παραγωγής υδροπονικής κάνναβης, εξοπλισμένο με ένδεκα λαμπτήρες με κάτοπτρο, έναν πίνακα LED, έναν απορροφητήρα, μία συσκευή παροχής εξωτερικού αέρα, εννέα μετασχηματιστές, τρεις ανεμιστήρες, δέκα μέτρα εύκαμπτων αγωγών, 40 τετραγωνικά μέτρα ανακλαστικού υλικού, πέντε χρονοδιακόπτες, δύο ζυγαριές ακριβείας, ένα θερμόμετρο και μία δεξαμενή νερού!

Στο υπόγειο καλλιεργούνταν 42 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,92 εκατοστών ως 1,40 μέτρου μέσα σε γλάστρες, ενώ ο 37χρονος είχε φυτέψει σπόρους κάνναβης σε άλλες 26 γλάστρες αλλά δεν είχαν βλαστήσει ακόμη. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επτά συσκευασίες με φυτόχωμα και άλλες τέσσερις με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους τεσσάρων κιλών και 506, 4 γραμμαρίων! Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο 37χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ο οποίος του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook