Η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αντιδρώντας στην παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στα Χανιά
 
Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:
 
“Η πρωτοβουλία μας οφείλει να καταγγείλει δημόσια την παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και στην Κρήτη. Ειδικά την παρουσία του εν λόγω μορφώματος στα ηρωικά Σφακιά τα οποία έχουν δώσει τεράστιους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία.

Οι νεοναζί επέλεξαν να  επισκεφθούν την περιοχή των Σφακίων στη κυριολεξία εν κρυπτώ χωρίς να εκδώσουν ούτε μία δημόσια ανακοίνωση για να μπορέσουν στη συνέχεια να δημαγωγήσουν σε βάρος της ιστορίας του τόπου και των δημοκρατικών κατοίκων τους ποζάροντας δήθεν δημόσια σε φωτογραφίες. Δειλοί ήταν και εξακολουθούν να είναι. Το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι κρυφές επιθέσεις και επισκέψεις και να φωνάζουν πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Οι Χανιώτες και οι κάτοικοι των Σφακίων γνωρίζουν πολύ καλά την πολιτική και ιδεολογική ταύτιση της «Χρυσής Αυγής» με το τον ναζισμό και τα φασιστικά καθεστώτα όπως γνωρίζουν βέβαια και για την εγκληματική δραστηριότητα της. Ο εθνικισμός που ανέκαθεν αποτελούσε πολιτική και ιδεολογική αναφορά του ναζισμού και φασισμού συνεπώς και της «Χρυσής Αυγής» δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό ο οποίος σέβεται τις ανθρώπινες αξίες και έχει δώσει αγώνες για την Ελευθερία.
 
Καλούμε τους πολίτες της Κρήτης να απομονώνουν και να διαδηλώνουν ενάντια στους νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» όπου αυτή εμφανίζεται δημόσια στο Νησί
 
Καλούμε τις αρχές του τόπου και ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης της παρουσίας των νεοναζί στη περιοχή μας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook