Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία στα Χανιά μελών της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ Χανιών, στην οποία τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Κρήτη και καλεί όλους να συμμετάσχουν σε πανεργατική απεργία την Πέμπτη στις 10.30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων:

“Σε περιοχές μακριά τόσο από το κέντρο των Χανίων, όσο και από τη πόλη του Ηρακλείου πραγματοποίησε αυτό το σαββατοκύριακο την «παγκρήτια» κινητοποίηση της, η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή των υπόδικων  βουλευτών της (Ευ. Καρακώστα, Η. Κασιδιάρη, Κ. Μπαρμπαρούση, Η. Παναγιώταρου και Χ. Παππά) και σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και του αντιφασιστικού κινήματος την παρουσία της.

Με μια ανακοίνωση, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, και χωρίς να αναφέρεται ο τόπος και η ώρα της συγκέντρωσης στα Χανιά, ακριβώς για να αποφευχθούν οι μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, μακριά από το κέντρο της πόλης, στα Σφακιά αλλά και σ’ ένα φιλικά προσκείμενο ξενοδοχείο, επίσης αρκετά μακριά από την πόλη του Ηρακλείου οι νεοναζί για άλλη μια φορά επιχείρησαν για να εμφανιστούν ως θύματα μιας πολιτικής που υποτίθεται τους στερεί το δικαίωμα στην έκφραση αλλά και να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές μιας κίβδηλης Εθνικής Αντίστασης που αποσιωπά ότι η αληθινή Αντίσταση της εργατικής τάξης ήταν ενάντια στους ιδεολογικούς προγόνους τους, τους ναζί του Χίτλερ, κι ενάντια στους Έλληνες συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες, τους χίτες και τους γερμανοτσολιάδες.

Γνωρίζει η Χρυσή Αυγή πως είναι ανεπιθύμητη στην Κρήτη, γνωρίζει με τον χειρότερο τρόπο για τα συμφέροντα της πως δεν βρίσκει έρεισμα πουθενά. Γνωρίζει επίσης πως όσες φορές επιχείρησε να εμφανιστεί στην πόλη των Χανίων αλλά και αλλού ως μια νόμιμη, κοινοβουλευτική δύναμη ήρθε αντιμέτωπη με τον καθολικό ξεσηκωμό του εργατικού, αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, των σωματείων της εκπαίδευσης, των κοινωνικών φορέων και των δημοκρατών πολιτών, με μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις ενώ αυτή με ιδιαίτερη δυσκολία κατάφερνε να μαζεύει δυο-τρεις δεκάδες υποστηρικτές της και κάτω από την προστασία της αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο: όχι μία αλλά δύο φορές μέχρι σήμερα το αντιφασιστικό κίνημα έχει καταφέρει να οδηγήσει στο κλείσιμο τα γραφεία της συμμορίας στην πόλη των Χανίων, που λειτουργούσαν ως ορμητήρια βίας και ρατσιστικής τρομοκρατίας.

Αποτελεί πρόκληση η επανεμφάνιση των νεοναζί και των Ταγμάτων Εφόδου, τόσο στην Κρήτη, όσο και στις ίδιες περιοχές που επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους δημοκράτες πολίτες ή εκεί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, όπου έδρασαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των συνδικαλιστών της Ζώνης Περάματος. Την ώρα που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες συμμετέχουν έμπρακτα  στην αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα, οι φασίστες τους χτυπάνε στις γειτονιές.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, την ώρα που αποκαλύπτεται σε κάθε σημείο ο κεντρικά καθοδηγημένος, εγκληματικός τρόπος λειτουργίας της, την ώρα που προσπαθούν να ξαναστήσουν Τάγματα Εφόδου στον Ασπρόπυργο, στον Πειραιά και αλλού, απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, είναι πρόκληση να εμφανίζονται ως «αγνοί ακτιβιστές»!

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στηθούν ξανά Τάγματα Εφόδου, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το ξέπλυμα και την νομιμοποίηση των ρατσιστικών κι εγκληματικών δράσεων της νεοναζιστικής συμμορίας. Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα δημοτικά συμβούλια όλων των πόλεων της Κρήτης, οι κινήσεις υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών να κλείσουμε όλοι μαζί το δρόμο στην αναβίωση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής και να καλωσορίσουμε τους πρόσφυγες και όχι τη ναζιστική βία στη ζωή μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 14/12, 10:30ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook