Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μελισσείδης τονίζει ότι ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρξε η πρόθεση από τον συνδυασμό του για συνεργασία με όλους, επιβεβαιώθηκε ο φόβος του για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Με μια καυστική ανακοίνωση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Επιμελητηριακή Σύμπραξη” στις εκλογές του Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο, κάνει λόγο για υπόγειες διαδρομές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που οδήγησαν στη συμφωνία των κυρίων Αλιφιεράκη, Σφυρή και Δασουλάκη αφήνοντας εκτός το 42% των μελών που ψήφισαν, δηλαδή κρατώντας μακριά τον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό στις εκλογές.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μελισσείδης τονίζει ότι ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρξε η πρόθεση από τον συνδυασμό του για συνεργασία με όλους, επιβεβαιώθηκε ο φόβος του για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μηνά Μελισσείδη:

“Θέλω να πω συγχαρητήρια κι ένα “μπράβο” για τη συμφωνία που κατέληξαν οι κύριοι Αλιφιεράκης, Σφυρής, και Φασουλάκης. Δεν μπορώ βέβαια να μην στηλιτεύσω το γεγονός ότι αφήνουν απέξω από τη διοίκηση του Επιμελητήριου το 42% των μελών που ήρθαν και ψήφισαν. 
Από την αρχή προτείναμε δημόσια, σε συνέντευξη τύπου να καθίσουμε όλες οι εκλεγμένες παρατάξεις σε ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας. 

Αυτό δεν έγινε ποτέ και το γεγονός αυτό δεν είναι δικής μας υπαιτιότητας. 

Τόσο εμείς όσο και ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος αξίωσε τις προηγούμενες μέρες να σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα των εκλογών και τις πραγματικές αναλογίες που οι ίδιοι οι ψηφοφόροι επέβαλλαν και να προχωρήσουμε σε μια συλλογική διοίκηση συνεργασίας. Πολλά γράφτηκαν και πολλές προτάσεις ακούστηκαν από όλα τα μέσα πάνω σε αυτή την κατεύθυνση.  Προτείναμε σε όλους τους επικεφαλής μια τέτοια διαδικασία.

Από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να συνεργαστούμε με όλους.

Αλλά, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας για υπόγειες διαδρομές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. 

Όπως αποδεικνύεται, ο κος Αλιφιεράκης, προφανώς σκεπτόμενος την προσωπική του πολιτική ανέλιξη, αποφάσιζε διαφορετικά και δεν επεδίωξε ποτέ μια τέτοια συλλογιστική.  Φτάνει να πω, ότι ο κος Σφυρής ήρθε στο τραπέζι με πρόταση να είναι αυτός Πρόεδρος για το σύνολο της θητείας. Δηλαδή το ποσοστό 5,80% να εκλέξει πρόεδρο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μπορούν να καταλάβουν το περιεχόμενο και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε μια τέτοια πρόταση. Όπως επίσης μπορούν να καταλάβουν το προϊόν της συμφωνίας τους.

Για το προσωπικό και όχι το συλλογικό συμφέρον, έξαφνα οι αναξιόπιστοι έγιναν αξιόπιστοι και κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Από τη βούληση και τη «δημοκρατικότητα» του κου Αλιφιεράκη το Επιμελητήριο δυστυχώς, παραμένει ένα κλειστό «κλαμπ», μέσα σε μια στενή λογική. Το επιμελητήριο των πολλών που ευαγγελίζεται ο κος Αλιφιεράκης αφήνει απέξω με δικές του ενέργειες και συμφωνίες μια παράταξη την οποία ψήφισαν 2.544 μέλη του Επιμελητηρίου μας! “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook