Δεν αντιμετώπισε περιστατικά έντασης το γκρουπ Κρητικών στην επίσκεψή τους στους Άγιους Τόπους, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ

Η έκκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, συνέπεσε με την εκδρομή γκρουπ Κρητικών ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους που πραγματοποίησε χανιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο.

Επρόκειτο για 8ημερο ταξιδιωτικό πακέτο με προορισμό τους Άγιους Τόπους – Ιεροσόλυμα το οποίο εκτελέστηκε κανονικά βάσει προγράμματος. Αρχικά το πακέτο προέβλεπε και επίσκεψη στο όρος Σινά, ωστόσο υπήρξε τροποποίηση του προγράμματος με τον προορισμό αυτό να αφαιρείται μέρες πριν την υλοποίηση του ταξιδιού, μετά και την επίθεση σε τέμενος του Σινά.

Η κίνηση Τραμπ για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, πυροδότησε εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, τo γκρουπ των Κρητικών που είχε φύγει από Ελλάδα την προηγούμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, δεν συνάντησε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του, τις μετακινήσεις και την παραμονή του εκεί.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr η συνοδός του γκρουπ από το χανιώτικο ταξιδιωτικό γραφείο: 

“Είμαστε απολύτως ασφαλείς. Δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα εμείς εδώ σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είμαστε 8 ημέρες εδώ και δεν αντιμετωπίσαμε κάτι. Δεν υπήρξε ανησυχία, εξάλλου, ο κόσμος τώρα έχει τα κινητά μαζί του και επικοινωνεί με τους δικούς του. Επιστρέφουμε κανονικά για Ελλάδα όπως ήταν προγραμματισμένο. Να ευχόμαστε πάντως γενικά να ειρηνεύσει αυτός ο τόπος.”

Το γκρουπ φεύγει σήμερα για Ελλάδα και επιστρέφει Κρήτη αύριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook