Στη Κρήτη θα βρεθεί τη Κυριακή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σήφη Αναστασάκη που το μεσημέρι της 26ης Αυγούστου του 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης, έχασε τη ζωή του, μετά από σύγκρουση δύο F 16 της 115 ΠΜ

Η Μοιραία σύγκρουση

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Τάσο Μπαλατσούκα 33 ετών, χτύπησε από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρισκόταν ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης, 25 ετών.

Από τη σύγκρουση ο Μπαλατσούλας βρίσκει ακαριαίο θάνατο, ενώ ο Σήφης Αναστασάκης μεταφέρεται και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου και άφησε τελευταία του πνοή.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σήφη Αναστασάκη

Ο Σήφης Αναστασάκης κατάγονταν από την Γέργερη και ο δήμος Γόρτυνας τιμά το άξιο τέκνο του, αύριο πραγματοποιώντας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Η εκδήλωση, που όπως αναφέρθηκε, θα γίνει παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτη θα ξεκινήσει στις 9 π.μ., με το ετήσιο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στην Εκκλησία του Χριστού, στη Γέργερη, ενώ στη συνέχεια οι επίσημοι προσκεκλημένοι και ο κόσμος θα μεταβούν στο σημείο όπου έχει στηθεί η προτομή, για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Τιμές στον αδικοχαμένο Σμηναγό θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα, το οποίο θα συνοδεύει μπάντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook