Το ΕΚΧ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απελπισμένους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει το ΕΚΧ σε ανακοίνωσή του:

“Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, καταστράφηκαν περιουσίες, σπίτια και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. 

Το Πυροσβεστικό Σώμα αποδεκατισμένο και χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και με τους υπεύθυνους (Υπουργείο ΠΡΟΠΟ) να κλείνουν τα μάτια και να κωφεύουν στις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΠΥΣΥΠ) που καταθέτει προτάσεις ιδέες και λύσεις στους εκάστοτε υπουργούς και κυβερνήσεις για πρόσληψη προσωπικού (συμβασιούχοι Πυροσβέστες) έτοιμου, έμπειρου ,εκπαιδευμένου,  που αγαπά τον τόπο του και γνωρίζει τα προβλήματα, αλλά με ένα κράτος να το αγνοεί διαχρονικά αφού δεν τους προσλαμβάνει είτε σαν πενταετείς είτε έξι μήνες στο Π.Σ. και έξι μήνες στην πολιτική προστασία για την πρόληψη.

Επανειλημμένα το Συνδικαλιστικό τους Όργανο ΠΟΠΥΣΥΠ έχει καταθέσει προτάσεις για μονιμοποίηση τριετών, πενταετών και συμβασιούχων Πυροσβεστών  με κόστος που είναι ελάχιστο και που δεν μπορεί να συγκριθεί με απώλεια ανθρώπινων ζωών, καταστροφή περιουσιών και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Καλούμε τους συντοπίτες μας , Χανιώτες βουλευτές, τον Υπουργό ΠΡΟΠΟ κο Τόσκα, τον Υπουργό Εσωτερικών κο Σκουρλέτη να ακούσουν επιτέλους την Ομοσπονδία ΠΟΠΥΣΥΠ και τους Πυροσβέστες, ώστε να ενισχύσουν και να θωρακίσουν το Π.Σ. με την μονιμοποίηση των απολυμένων συμβασιούχων Πυροσβεστών , πενταετών και τριετών για να μπορέσουν ενωμένοι σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουν τέτοια άσχημα περιστατικά.

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης σταματήστε να ψάχνετε τους υπαίτιους των καταστροφών κοιτάζοντας τον ουρανό. Κοιταχτείτε στον καθρέπτη.

Κύριε Υπουργέ ΠΡΟΠΟ κε Τόσκα προστατέψτε όπως είστε υποχρεωμένος τους Έλληνες πολίτες επιβάλλεται η μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών και των ήδη απολυμένων συμβασιούχων. Ενιαίο και ενωμένο Πυροσβεστικό Σώμα.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook