Ο Banksy για το νέο πρότζεκτ του πήγε αρκετές φορές στη Δυτική Όχθη

Μία εικόνα που ήρθε στη δημοσιότητα θέλει να εμφανίζει τον «αόρατο» street artist Banksy να ολοκληρώνει το πιο πρόσφατο grafitti του στη Βηθλεέμ.

Με ένα χαρακτηριστικό καπέλο Fedora, ο μεσήλικας της φωτογραφίας φορά ένα γκρι στρατιωτικό σορτσάκι, ένα γκρι φλις φούτερ, ενώ στα χέρια του κρατά ένα στένσιλ και ένα σπρέι. 

Στο στιγμιότυπο ο άνδρας κοιτά πίσω του στο χώρο που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία Milk Grotto, στην αρχαία πόλη της Βηθλεέμ. 

Το γκράφιτι αναφέρει:  «Peace on Earth *Terms and Conditions Apply» και εμφανίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Banksy. 

Τη φωτογραφία τράβηξε ένας 24χρονος τουρίστας από το Έσεξ, χωρίς όμως να έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της μέχρι πριν από μία εβδομάδα. 

«Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαινα από την εκκλησία του Milk Grotto και τότε είδα έναν άντρα με σπρέι στα χέρια να ζωγραφίζει ένα αστέρι σε μια πόρτα. Θεώρησα ότι ήταν ένας ακόμη από αυτούς τους τύπους που κάνουν γκράφιτι και τον φωτογράφισα. Έφυγε, και μετά από λίγο τον εντόπισα ξανά. Αυτή τη φορά φορούσε ένα καπέλο Fedora και ενώ μάλλον τελείωνε το AlterNativity. Συζητώντας με ανθρώπους μετά, άκουσα να λένε ότι θέλουν να δουν τα νέα έργα του Banksy στην Παλαιστίνη. Πήραμε ένα ταξί και βρεθήκαμε ξανά στον περίβολο της εκκλησίας και τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί», ανέφερε ο τουρίστας. 

«Δεν είμαι φανατικός των γκράφιτι και εν γένει της street art, αλλά νιώθω ενθουσιασμένος που από τύχη οδηγήθηκα σε αυτόν», τονίζει ο τουρίστας. 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Banksy υπάρχει η φωτογραφία του γκράφιτι «Peace on Earth» ζωγραφισμένο με στένσιλ.

Το νέο project του Banksy αποτελείται από δύο μισά: το πρώτο είναι μια φράση γραμμένη κοντά στην εκκλησία Milk Grotto κι εξετάζει την πραγματική σημασία της λέξης «ειρήνη» στον μοντέρνο κόσμο, συγκεκριμένα της φράσης «Επί γης ειρήνη». Το δεύτερο κομμάτι απεικονίζει δύο αγγέλους να προσπαθούν να περάσουν μέσα από το τείχος της Δυτικής Όχθης.  

Ο Banksy, προκειμένου να ολοκληρώσει τα δύο νέα έργα του λέγεται ότι επέστρεψε αρκετές φορές στη Δυτική Όχθη, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης για τα όσα βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στην περιοχή πίσω από το Δυτικό Τείχος. 

Τον Απρίλιο μάλιστα μία γυναίκα είχε ισχυριστεί ότι είχε δει τον καλλιτέχνη να ζωγραφίζει με τον ίδιο τρόπο στη  Herzliya Marina, στο Ισραήλ και μάλιστα τον είχε τραβήξει σε βίντεο.

Το στιγμιότυπο από το βίντεο της γυναίκας που είχε αναφέρει ότι κατέγραψε τον Banksy

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook