Μέσα σε ένα κατάμεστο από 7.000 κόσμο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Η κρητική ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη αλλά κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε τουλάχιστον στο πρώτο μέρος πολύ πιο έτοιμη από αυτή κατάφερε να δείξει ψυχικά αποθέματα και ποδοσφαιρικό πάθος στο δεύτερο μέρος παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό.

Η εικόνα του αγώνα

Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος από τον ΟΦΗ με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου να μπαίνει όμως πιο δυνατά στο ματς αλλά να μην το εκμεταλλεύται. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν κατάφεραν και να ανοίξουν το σκόρ όταν στο 10΄ ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά και ο Μπουλούτ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα υπό την πίεση του Ζουέλα την έστειλε στα δίχτυα του Βεζυρίδη.

Το γρήγορο γκολ του Ατρομήτου αποσυντόνισε τους παίκτες του ΟΦΗ με την ομάδα του Περιστερίου να επιτίθεται κατά κύματα και να χάνει κλασικές ευκαιρίες στο 12΄ και στο 16΄ με τον Αναστασάκο για να διευρύνει το υπέρ του 0-1. Στο 18΄ και στο 20΄ ο Ατρόμητος έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει σε σουτ του Καραγκούνη που πέρασαν λίγο έξω από την εστία του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε κάπως το ματς μετά το 30΄ και απείλησε με την ισοφάριση στο 43΄με τον Καμπάνταη και στο 45΄με δυνατό σουτ του Βερόν που έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Ιτάνζ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ κανείς θα περίμενε ότι ο ΟΦΗ δεν θα είχε δυνάμεις λόγω του ότι δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το μάτς, η κρητική ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Έκλεισε τους χώρους πήρε τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή και έλεγξε απόλυτα το ματς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βεζυρίδης δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΟΦΗ έδειξε τις προθέσεις του στο 55΄ σε σούτ του Ζορμπά που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Ιτάνζ και στο 71΄ σε σουτ του Ουκάρ που αντέδρασε και πάλι σωστά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.

Η εδαφική υπεροχή του ΟΦΗ καρποφόρησε στο 75΄ όταν μετά από κόρνερ του Ρόβα ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Ατρομήτου και με κοντινή προβολή έκανε το 1-1 .

Η είσοδος του Σουμπίνιο στο 82΄ έδωσε ακόμη περισσότερη φρεσκάδα στον ΟΦΗ στην μεσοεπιθετική του γραμμή και ο Βραζιλιάνος που ξετρέλανε στην πρώτη του εμφάνιση τον κόσμο της κρητικής ομάδας με τις περίτεχνες ενέργειές του θα μπορούσε στο 86΄ με σουτ να είχε κάνει το 2-1 για την ομάδα του.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του σχολαστικού Πέτρου Κωνσταντινέα από την Μεσσηνία που έβγαλε συνολικά δέκα κίτρινες κάρτες. Από τον ΟΦΗ κιτρινήστηκαν οι Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης και Ρόβας ενώ από τον Ατρόμητο οι Γκαρσία, Γιαννούλης, Μήτρογλου, Φυτανίδης, Σκόνδρας.

Κόπηκαν 4.498 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 48.565 ευρώ.

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος) Βεζυρίδης, Βερόν (91’ Ταυλαρίδης), Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ρόβας (82’ Σουμπίνιο), Ζορμπάς (65’ Ουκάρ), Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Γεωργίου, Παπουλής.

Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Εμπστάϊν (77’ Σφακιανάκης), Αναστασάκος (70’ Μήτρογλου), Γιαννούλης, Ζουέλα, Γκαρσία, Μακρής, Φυτανίδης, Καραγκούνης, Τάτος (82’ Μπέλιτς).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook