Η μητέρα παραδέχτηκε την ενοχή της

Μία 23χρονη μητέρα από τη Νότια Καρολίνα αποδέχτηκε την ενοχή της στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον θάνατο του 3 ετών γιου της, ο οποίος βρέθηκε παγωμένος στην μπροστινή βεράντα του σπιτιού της οικογένειας.   

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου στην πόλη Μόργκατον. Διερχόμενος μοτοσυκλετιστής και γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας ότι είδε ένα μικρό παιδάκι να κείτεται ξαπλωμένο έξω από το σπίτι της Jamie Basinger.   

Όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν το αγοράκι νεκρό και παγωμένο μέχρι θανάτου. Από τη μετέπειτα ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε κάποιο εσωτερικό τραύμα ενώ διαπιστώθηκε ότι πέθανε από υποθερμία.

Η θερμοκρασία εκείνη την ημέρα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή για την εποχή.Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μητέρα του παιδιού, η οποία έμοιαζε να μην πιστεύει αυτό που είχε συμβεί. 

 «Ήταν μία φρικτή τραγωδία», δήλωσε στους αστυνομικούς. «Αγαπώ τα παιδιά μου μέχρι θανάτου και δεν θα έκανα τίποτα για να τα βλάψω».   

Ωστόσο από την έρευνα της Σήμανσης και τα σημάδια στην εξώπορτα διαπιστώθηκε ότι ο μικρός Landyn Melton προσπαθούσε να μπει ξανά στο σπίτι, αλλά δεν τα κατάφερε.   

Η μητέρα του άτυχου αγοριού παραδέχτηκε αργότερα ότι είχε κάνει μαζί με τον σύντροφό της χρήση μεθαμφεταμινών και μαριχουάνας δύο μέρες πριν από το θάνατό του.   

«Έπρεπε να επιβλέπει το παιδί» ανέφερε κατά την αγόρευσή της στο δικαστήριο η βοηθός του γενικού εισαγγελέα της περιοχής, Michelle Lippert. «Είχε μόλις κλείσει τα τρία, ήταν έξω. Παραδέχτηκε ότι κοιμόταν πιο βαριά από το αναμενόμενο. Δεν τον άκουσε – δεν τον άκουσε να φεύγει από το δωμάτιο, δεν τον άκουσε να βγαίνει από το σπίτι, δεν τον άκουσε που χτυπούσε την πόρτα. Κοιμόταν και ο γιος της πάγωνε μέχρι θανάτου».   

Τελικώς η νεαρή γυναίκα κατέληξε σε συμβιβασμό λίγο πριν την έναρξη της δίκης και αποδέχτηκε την ενοχή της στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.   

Ο δικαστής της επέβαλε ποινή φυλάκισης μεταξύ 19 και 32 μηνών και επιτήρηση για 36 μήνες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook