Μια χριστουγεννιάτικη παράδοση που φέτος δεν θα τηρηθεί

Μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και άλλους γαλαζοαίματους θα κάνει Χριστούγεννα η μνηστή του πρίγκιπα Χάρι Μέγκαν Μάρκλ, που για χάρη της φαίνεται να «σπάει» το βασιλικό πρωτόκολλο.

Πριν λίγο καιρό, ο πρίγκιπας Χάρι, πέμπτος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου, και η Αμερικανίδα ηθοποιός, ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο γάμος τους θα γίνει στο κάστρο Γουίνσδορ τον Μάιο του 2018.

Η βασίλισσα και η στενή της οικογένεια περνούν συνήθως την περίοδο των γιορτών στο Sandringham, στην ανατολική Αγγλία, και, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ, και φέτος θα  παρακολουθούν τη λειτουργία των Χριστουγέννων στην τοπική εκκλησία, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, σπάζοντας την παράδοση σύμφωνα με την οποία οι σύντροφοι των γαλαζοαίματων θα πρέπει να γίνουν επισήμως σύζυγοι πριν προσκληθούν, η Μέγκαν Μαρκλ θα συνοδεύσει τον πρίγκιπα Χάρι καθώς και τον αδελφό του Γουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον.

«Θα είναι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ο πρίγκιπας Χάρι και η δεσποινίς Μάρκλ στο Sandringham τα Χριστούγεννα» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Όπως επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο βρετανικά μέσα ενημέρωσης, είναι χωρίς προηγούμενο η παρουσία μίας συντρόφου, στα Χριστούγεννα της βασιλικής οικογένειας, χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κέιτ δεν είχε προσκληθεί το 2010, τα Χριστούγεννα μετά τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ωστόσο τότε δεν είχε παραστεί ούτε ο Γουίλιαμ, καθώς εργαζόταν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook