Επί του πρώτου παραπεμπτικού  βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, είχε υποβληθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, την όποια και έκανε δεκτή το ανώτατο δικαστήριο.

Νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση για παραπομπή σε δίκη έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, από τον εισαγγελέα εφετών Ανδρέα Καραφλό, ο οποίος ανέλαβε να κρίνει την υπόθεση μετά την αναίρεσή της από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της Καθημερινής Ιωάννα Μάνδρου, για το θέμα θα αποφανθεί προσεχώς το Συμβούλιο Εφετών ενώ για την υπόθεση υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον των θεσμών αλλά και των κοινοτικών παραγόντων, οι οποίοι έχουν διατυπώσει έντονες αντιρρήσεις για την ποινική μεταχείριση των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Επί του πρώτου παραπεμπτικού  βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, είχε υποβληθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, την όποια και έκανε δεκτή το ανώτατο δικαστήριο. Αποτέλεσμα ήταν να «επιστρέψει» η δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών και να χρεωθεί εκ νέου στον κ. Καραφλό.

Η νέα πρόταση -σύμφωνα με πληροφορίες -αριθμεί 130 σελίδες.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια τόσο της Κομισιόν, όσο και του Eurogroup. Στις δηλώσεις του μετά του το πρόσφατο Eurogroup, ο απερχόμενος πρόεδρος του οργάνου, Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε προβληματισμένος για τη δίωξη κατά των εμπειρογνωμόνων.

«Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση και εκφράστηκε ξανά η σαφής ανησυχία για την υπόθεση που αφορά εμπειρογνώμονες που κλήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια και συμβουλές στην Ελλάδα και βρέθηκαν στα δικαστήρια. Είναι πολύ ατυχές», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν αυτή η διαδικασία.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook