Στο 2ο σεμινάριο του Ελληνικού Κόμβου γα τη «Γαλάζια Ενέργεια» συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, που πραγματοποίηθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στην Ανάβυσσο Αττικής.

Σκοπός του Ελληνικού Κόμβου για την «Γαλάζια Ενέργεια» είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών ΜΜΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), η εξεύρεση συνεργιών, καθώς και η λήψη ενημερωμένων αποφάσεων βάσει των ευκαιριών της αγοράς και των τεχνολογικών εφαρμογών. Το 2ο σεμινάριο του Ελληνικού Κόμβου επικεντρώθηκε στις τεχνολογικές καινοτομίες, τις προκλήσεις και τις μελλοντικές ανάγκες, τις νέες τάσεις και τις προοπτικές στον τομέα της «Γαλάζιας Ενέργειας» και των καθαρών τεχνολογιών στην αγορά.

O Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Ενέργειας Νίκος Καλογερής παρουσίασε τις δράσεις εξωστρέφειας και τις διεθνείς συνεργασίες της Περιφέρειας, τονίζοντας τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις δράσεις αυτές.

Στην ομιλία του ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε αναλυτικά στα Eυρωπαϊκά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ενώ παράλληλα ανέλυσε το ενεργειακό τοπίο του νησιού, την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα της ενέργιας, καθώς και τις ενεργειακές εξελίξεις.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των καινοτόμων τεχνολογιών της «Γαλάζιας Ενέργειας» και των εφαρμογών τους στον τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook