Το σοκ που βίωσε βλέποντας τη σύζυγο και τα παιδιά του να εξφενδονίζονται στον αέρα από το τρενάκι του λούνα παρκ στο Αίγιο περιέγραψε ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή των Γιώργου Λαμπράκου και Παναγιώτη Σουρέλη. 

«Το τρενάκι στη συγκεκριμένη φάση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα. Λέω “θα φύγει το βαγόνι”. Και πριν τελειώσω τη φράση μου, έφυγαν στον αέρα και έσκασαν στο πάτωμα», δήλωσε ο κ.Δημητριάδης, βλέποντας την οικογένειά του να εκτοξεύεται από το βαγόνι. 

Όπως είπε τα τρία παιδιά του είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η σύζυγός του είναι και αυτή καλά στην υγεία της, ωστόσο έχουν μετατοπιστεί τέσσερις σπόνδυλοί της και θα χρειαστεί να φορέσει κολάρο στη μέση.  
Περιγράφοντας τη στιγμή που είδε τη σύζυγό του εγκλωβισμένη στις σιδεριές, αποκάλυψε ότι θεώρησε ότι ήταν νεκρή. 

«Είχε εγκλωβιστεί στις σιδεριές. Αφού έτρεξα και φώναξα τα παιδιά μου και είδα ότι ήταν καλά, τα έδωσα σε ένα φιλικό μας ζευγάρι που ήταν  μαζί μας. Μετά έτρεξα στη γυναίκα μου, νόμισα ότι ήταν νεκρή», ανέφερε ο πατέρας.

«Ήταν κάτι απίστευτο, δεν υπάρχουν λόγια. Είχαν γυρίσει τα μάτια της. Προσπάθησα να της πάρω σφυγμούς και δεν μπορούσα από την ταραχή μου. Φώναξα γιατρό. Τότε ήρθαν εκεί δύο γυναίκες και μου είπαν ότι είχε σφυγμό», πρόσθεσε

Ο  κ.Δημητριάδης υπογράμμισε ότι ήταν λάθος ο χειρισμός στην ταχύτητα του τρένου, αλλά και στο στήσιμο του εξοπλισμούς, καθώς στηριζόταν σε ξύλινους πολύ λεπτούς τάκους. 

«Θα το κυνηγήσω, γιατί κινδυνεύουν κι άλλα παιδιά», κατέληξε ο κ.Δημητριάδης.  

«Πετάχτηκαν σαν τσόφλια στον αέρα»

«Σαν τσόφλια πετάχτηκαν στον αέρα τα παιδιά και η γυναίκα μου και ευτυχώς που δεν χτύπησαν σοβαρά κατά την πτώση τους στο τσιμέντο. Η γυναίκα μου εγκλωβίστηκε κάτω από τις σιδεριές, κάτω από τις ράγες και σηκώσαμε τις σιδεριές και τη βάλαμε στο φορείο», δήλωσε νωρίτερα στο protothema.gr ο πατέρας.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει συλλάβει δυο άτομα: τον χειριστή του τρένου και τον ιδιοκτήτη του παιχνιδιού, ενώ η τόσο η μητέρα όσο και τα τρία παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση ανάρρωσης από τα τραύματά τους.

Στο protothema.gr μίλησε και ο θείος των ανήλικων παιδιών, ο οποίος είπε: «H νύφη μου από το χτύπημα έπαθε μετατόπιση σπονδύλων. Τα τρία παιδιά τα πήγαμε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο με μικρές εκδορές. Είχε ανέβει μαζί με τα παιδιά της πάνω στο εναέριο τρενάκι και καθόταν στα δύο τελευταία βαγόνια τα οποία και εκτροχιάστηκαν. Η νύφη μου εγκλωβίστηκε σε κάτι σιδεριές. Αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις της, ενώ μετά συνήλθε η γυναίκα και την απεγκλώβισαν μετά από 20 λεπτά οι πυροσβέστες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο, αλλά θα υποστούν τις συνέπειες όσοι έχουν την ευθύνη» επισήμανε στο protothema.gr.

Το ατύχημα συνέβη στις 8 το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών στο Αίγιο. Το υπαίθριο τρενάκι αποτελεί μέρος υπαίθριων παιχνιδιών που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων για τις χριστουγεννιάτικες μέρες. Για το θέμα γίνεται έρευνα της Αστυνομίας τόσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς φυσικά και για τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας του παιχνιδιού, το οποίο τοποθέτησε και διαχειρίζεται ιδιώτης.

Η 39χρονη μητέρα που τραυματίστηκε στο τρενάκι 

«Θα το κυνηγήσω γιατί κινδυνεύουν και άλλα παιδιά», δηλώνει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πατέρας Δημήτρης Δημητριάδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook