Άλλη μία άσχημη είδηση για τους απανταχού οπαδούς της heavy metal μουσικής, μιας και ο γνωστός τραγουδιστής και πρώην frontman των Sanctuary και Nevermore, Warrel Dane πέθανε από ανακοπή καρδιάς το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 48 ετών.

O Dane πάλευε για χρόνια με τις καταχρήσεις αλκοόλ και ναρκωτικών χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν την ανακοπή.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο κιθαρίστας του solo σχήματός του, Johnny Moraes, σε συνέντευξη που έδωσε στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα UOL. Ο Dane έπαθε την ανακοπή στο διαμέρισμα που έμενε με τους μουσικούς του κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του νέου του άλμπουμ και, όπως περιέγραψε ο Moraes, «προσπάθησα να του κάνω ανάνηψη αλλά ήταν μάταιο. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός».

Ο Dane ήταν στη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου solo album μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και η είδηση του θανάτου βύθισε στο πένθος την παγκόσμια metal κοινότητα. Στην καριέρα του είχε ηχογραφήσει και συμμετάσχει στη σύνθεση 5 δίσκων με τους θρυλικούς Sanctuary, ενός σόλο άλμπουμ το 2008 και 9 δίσκων με τους Nevermore.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook