«Ντου» από τους συγγενείς του με 9 τραυματίες αστυνομικούς

Ο 62χρονος είχε συλληφθεί για κλοπές την Τρίτη και την Τετάρτη αισθάνθηκε αδιαθεσία – Σε παθολογικά αίτια οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, ο θάνατός του

Άγρια επεισόδια με εννιά τραυματίες αστυνομικούς και μεγάλες υλικές ζημιές, ξέσπασαν στο αστυνομικό τμήμα της Φυλής, όταν ομάδα Ρομά επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις, με αφορμή το θάνατο ενός 55χρονου συγγενή τους, πιθανότατα από παθολογικά αίτια.

Ο 62χρονος είχε συλληφθεί την Τρίτη για κλοπές και βρισκόταν στο κρατητήριο του τμήματος, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το κτήριο του τμήματος, συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του άτυχου άντρα. Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν, με συνέπεια τον τραυματισμό εννιά ανδρών της αστυνομίας.

Ο θάνατος του 62χρονου Ρομά έγινε σχεδόν αμέσως γνωστός στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά που συγκεντρώθηλαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, κρατούσαν στα χέρια τους καδρόνια και πετούσαν πέτρες.  

Μόλις έγινε γνωστό στους υπόλοιπους Ρομά της περιοχής, μαζεύτηκαν έξω από το τμήμα και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος οφείλεται στους αστυνομικούς και όχι σε παθολογικά αίτια. Οι Ρομά άρχισαν να σπάζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και να χτυπούν τους πάντες και τα πάντα. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο 401 Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την αρχική διάγνωση, οι τραυματισμοί των εννιά αστυνομικών δεν είναι σοβαροί.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ενός γιου του 62χρονου, που κατέληξε μέσα στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος της Φυλής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook